چگونگی تشخیص کانتینر فیک از واقعی

چگونه کانتینر فیک را از واقعی تشخیص دهیم؟!

از موضوعات مهم در باربری و حمل و نقل کالا استفاده از کانتینر مناسب و استاندارد می باشد. از آنجایی که کانتینرها برای حمل کالاها دارای کدهای شناسایی هستند، علاوه بر آن نیز دارای ویژگی هایی هستند که آنها را از کانتینرهای فیک و تقلبی متمایز می کند.

بنابراین قبل از هر اقدامی برای حمل کالا  و باربری با استفاده از کانتینر باید ویژگی هایی که یک کانتینر واقعی دارد را به  خوبی شناخته تا بتوان آنها را از کانتینرهای فیک و تقلبی تشخیص داد.

از این رو ما  در این مقاله از سایت شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد قصد داریم تا نحوه تشخیص کانتینر فیک از واقعی را با ارائه توضیحاتی در این زمینه برای شما شرح دهیم. چنانچه به عنوان یک فرد تاجر مبتدی هستید و یا قصد انتقال و حمل کالای خود را دارید و می خواهید در این زمینه اطلاعاتی کسب نمایید. یا علاقه مند به مطالعه این موضوع می باشید، این مطلب می تواند به شما در تشخیص کانتینر فیک از واقعی کمک نماید. لطفا با ما همراه باشید.

ویژگی های کانتینر استاندارد

برای اینکه در مورد نحوه تشخیص کانتینر فیک از واقعی توضیحاتی را ارائه دهیم. شناخت ویژگی های یک کانتینر استاندارد بسیار مهم بوده و در تشخیص کانتینر واقعی راهگشاست. اما قبل از آن باید بدانیم که کانتینر چیست؟

در واقع کانتینر به جعبه فلزی بزرگی جهت حمل اطلاق می شود که در ابعاد استاندارد طراحی شده است. از آنجایی که کانتینرها از جنس و ساختار مقاوم در برابر رطوبت و ضربه ساخته شده اند، برای انواع باربری ها بالاخص حمل و نقل دریایی مورد استفاده قرار می گیرند.

ابعاد کانتینرها و طراحی آنها بر اساس استانداردهای جهانی می باشد که از گنجایش خوبی برخوردار هستند، و فضای مناسب را برای بارگیری و تخلیه بار فراهم می کنند.

کانتینرها در برابر عواملی مثل آب، خاک و آتش نیز مقاوم هستند و طوری طراحی شده اند تا کالاهای بارگیری شده از خطرات و صدمات احتمالی حفظ شوند. همچنین کانتینرها انواع مختلفی دارند و با توجه به نوع کالاها متفاوت هستند.

به طوری که به عنوان مثال کانتینر مورد نیاز برای کالاهای خوراکی و فاسد شدنی یخچال دار بوده و کانتینرهای حمل بار کالاهای قابل اشتعال از جداره مقاوم جهت جلوگیری از حریق برخوردار می باشند. بنابراین با توجه به جنس کالا و نحوه باربری کانتینرهای مورد نیاز آنها مورد استفاده قرار می گیرند.

اما انواع کانتینر بر اساس نوع و جنس کالا کدام هستند؟

همانطور که گفته شد کانتینرهای مورد نیاز بر اساس نوع و جنس کالا کاربرد دارند که شامل موارد زیر هستند:

  • کانتینرهای سرباز

این کانتینرها سقف ندارند و برای حمل کالاهای پارچه ای ضخیم یا برزنتی مناسب می باشند

  • کانتینرهای تانکری

این مدل به شکل تانکر بوده و برای حمل مایعات به کار برده می شوند.

  • کانتینرهای یخچال دار

برای حمل و محافظت کالاهای فاسد شدنی مانند انواع خوراکی ها و آب میوه های صادراتی و یا داروها مناسب هستند. به طوری که این کانتینرها مجهز به سیستم خنک کننده هوا می باشند و دمای هوا را می توان در محیط این کانتینرها بر حسب درجه مورد نظر تغییر داده و تنظیم نمود.

  • کانتینرهای عایق دار

از این کانتینرها به دلیل داشتن عایق بندی محکم در مقابل آب و طوفان و باران و غیره برای حمل و نقل دریایی و شرایط خاص آب و هوایی استفاده می شود.

  • کانتینرهای حمل گاز

این کانتینرها به گونه ای طراحی شده اند که تحمل فشار گاز را دارند و هیچ گونه نشتی گاز در آنها رخ نمی دهد. بنابراین برای حمل گاز و مشتقات گازی مورد استفاده قرار می گیرند.

  • کانتینر تهویه دار

برای حمل مواد غذایی مانند میوه ها و سبزیجات صادراتی که نیاز به تازه ماندن و هوای تازه دارند از این مدل کانتینرها استفاده می شود.

از دو روش می توان از کانتینر برای حمل بار استفاده کرد. اینکه کل کانتینر اجاره داده شود و به محل مورد نظر انتقال یابد، و یا فقط فضای داخلی یک کانتینر در اختیار صاحب کالا قرار گرفته و خود کانتینر جابه جا نمی گردد. همچنین از آنجایی که کاربردهای کانتینر زیاد می باشد، علاوه بر شرکت های حمل و نقل بین المللی، اقشار، صنعتگر نمی، سازندگی و مشاغل خدماتی نیز نسبت به اجاره کانتینر اقدام می کنند.

روش تشخیص کانتینر فیک از واقعی در حمل و نقل

در سال های اخیر به دلیل تنوع زیاد کانتینر و روابط تجارت جهانی، ایمنی و محیط زیست در حمل و نقل همه کانتینرها به ویژه کانتینرهای حمل و نقل دریایی مجهز به شناسنامه شدند که برای شناسایی و تشخیص این باربرها استفاده می شود.

شناسنامه کانتینر یا شناسه کاربری به فرد امکان ترانزیت کالا را در مرزهای بین المللی می دهد. همچنین گمرکات مختلف در سراسر جهان می توانند از طریق این کد شناسایی، کانتینر را کنترل و نظارت کنند.

بنابراین شناسنامه کانتینر یکی از بهترین راهکارها برای تشخیص کانتینر واقعی از فیک می باشد که می تواند مشکلات حمل و نقل را آسان تر نموده و هزینه ها را کاهش دهد. همچنین به دلیل آنکه کانتینرها به لحاظ ابعادی شبیه هم هستند، شناسایی آنها از طریق شناسنامه راحت تر انجام می گیرد. به طوری که شرکت های حمل و نقل از طریق کد شناسایی یک شماره سند منحصر به فرد دارند که در جایی دیگر این کد موجود نیست.

کد شناسایی کانتینر شامل چه جزئیاتی می باشد؟

کد شناسایی کانتینر بر اساس وزن، اندازه و ابعاد کانتینر بوده و طبق استاندارد سازمان بین المللی ISO تعیین می گردد. اغلب استفاده از  کانتینرهای با طول ۱۰، ۲۰، ۳۰، ۴۰ فوتی رایج است. اما امروزه در برخی کشورها از کانتینرهای با طول ۴۵ و عرض ۸ و با ارتفاع ۹.۶۰ فوتی نیز استفاده می شود.

شناسنامه هر کانتینر مانند کد ملی افراد، حاوی یک سری اطلاعات می باشد که نشان دهنده انحصاری بودن آن کانتینر برای شرکت حمل و نقل مورد نظر است. همچنین درج این کد بر روی کانتینر اطلاعات مفیدی از قبیل نوع و ظرفیت هر کانتینر، علاوه بر تسهیل شناسایی به متصدیان گمرک می دهد.

 به طوری که یک کد شناسایی یا شناسنامه برای دو کانتینر صادر نمی شود. از این طریق هیچ گاه کانتینر ها اشتباه گرفته نشده و این موضوع جابه جایی آنها را نیز راحت تر می کند. این کد از ۴ حرف لاتین و ۷ عدد تشکیل شده است.

به طوری که می توان گفت کد شناسایی سه بخش را شامل می شود. این سه بخش کد مالک، شماره سری و شماره تطبیق می باشند. کدهای شناسایی هر کانتینر به ویژه در حمل و نقل دریایی توسط دفتر بین المللی BIC تدوین و گردآوری می شود.

همچنین جزئیات و اطلاعاتی که در شناسنامه هر کانتینر در حمل و نقل دریایی می توان پیدا کرد. شامل موارد زیر هستند:

  • شماره شناسایی
  • کد نوع و اندازه
  • لوح تایید گمرکی
  • کد کشور، اندازه و بعد و نوع کانتینر
  • علامت سازمان رده بندی
  • لوح تایید ایمنی
  • خصوصیات عملیاتی و فیزیکی کانتینر

از آنجایی که کد شناسنامه ای کانتینر در همه جهان قابل اعتبار است، بنابراین می توان از این طریق به ماهیت اصل بودن آن پی برده و کانتینر واقعی را از کانتینر فیک تشخیص داد. همچنین کار نظارت بین المللی برای کانتینرها به عهده متصدی و مسئول دفتر بین المللی در فرانسه می باشد که تحت حمایت اتاق بین المللی بازرگانی فعالیت دارد. این دفتر تاییدیه نظارت کانتینر را در سال ۱۹۶۰ از سازمان جهانی استاندارد گرفت و به عنوان تنها مرکز ثبت و شناسایی مالکیت کانتینر انتخاب گردید.

کد مالکیت شناسایی کانتینر چیست؟

کد مالکیت شناسه یا شناسنامه کانتینر همان کد BIC می باشد که متعلق به صاحب کانتینر است. این مد توسط دفتر تاییدیه و نظارت کد به صاحب کالا تعلق می گیرد که اغلب برای کانتینرهای دریایی باید به حرف لاتین U ختم شود.

شماره سری یا سریال کد نیز که عددی ۶ رقمی می باشد، نیز تحت مالکیت صاحب کانتینر را نشان می دهد که به انتخاب وی این مالکیت صورت می گیرد. شماره تطبیق در آخرین رقم های کد شناسایی نیز نشان دهنده رابطه ریاضی با کد مالک و شماره سری است که نمی تواند دلخواه باشد.

شماره تطبیق گاهی اوقات با درج کمی فاصله از شماره سری بوده و یا در یک مربع قرار می گیرد که خود آن نیز بخشی از کد شناسنامه کانتینر محسوب می شود. در مواقعی که نسبت به واقعی بودن کد شناسنامه کانتینر شکی به وجود بیاد، از طریق شماره تطبیق می توان رابطه ریاضی بین اعداد را محاسبه نموده و از صحت کد شناسایی اطمینان حاصل کرد.

نحوه خواندن نرم افزار کد کانتینر

امروزه شناسایی و خواندن کد توسط سیستم و دیجیتالی انجام میگیرد. زیرا که دقت خواندن توسط نرم افزار کد کانتینر افزایش یافته و دقت OCR را به صد در صد می رساند. استفاده از این نرم افزار در شرکت های نظارت کانتینر و حمل بار باعث می شود تا فرد بتواند به اطلاعات درستی در مورد کانتینر دست یابد.

همچنین نحوه کار با نرم افزار به این طریق است که به وسیله آن می توان هر سه قسمت کد را خواند. این نرم افزار متصل به دوربینی می باشد که تصاویر به آن ارسال می شود. از این طریق نرم افزار کنترل تردد کانتینر با استفاده از تکنولوژی تبدیل عکس به متن یا همان OCR کدهای شناسایی را خوانده که می توان در قسمت مورد نظر سیستم آن را نمایش داد.

تمام اطلاعاتی که بر روی نرم افزار قابل مشاهده هستند، به همراه تصاویر کدها در داده نرم افزار ذخیره می گردد.

این اطلاعات شامل تاریخ و ساعت ورود و خروج، داشتن و نداشتن مجوز کانتینر، جهت ورود و خروج، نام صاحب کانتینر، کد خوانده شده کانتینر و دوربینی که ذخیره کننده کد کانتینر می باشد که بلادرنگ همه آنها در نرم افزار قابل نمایش و ذخیره است.

نحوه کد گذاری شناسنامه کانتینر

اغلب کانتینرها بر اساس دو روش کد نوع و اندازه کانتینر و دیگری کد کشور، اندازه و نوع کانتینر کد گزاری می شوند، و دیگر روش شماره گذاری استاندارد SO6346 در مورد آنها صدق نمی کند.

لوح تایید ایمنی در شماره شناسنامه کانتینر چیست؟

این لوح نشان دهنده تاییدیه متصدیان دفتر BIC می باشد که بر روی کد شناسنامه درج شده است. لوح تایید ایمنی حاوی اطلاعات زیر می باشد.

  • شماره شناسایی
  • حداکثر وزن ناخالص کانتینر
  • شماره و کشور تایید کننده کانتینر
  • سال ساخت کانتینر
  • تاریخ مجدد آزمون های کانتینر ( در صورتی که مالکین کانتینرها در آزمون های کنوانسیون کانتینر قبول شوند، لوح تایید ایمنی به آنها تعلق می گیرد ).
  • فشار تست شده کانتینر
  • حداکثر تحمل فشار کانتینر در هنگام قرار گرفتن سایر کانتینرها بر روی آن

منظور از ویژگی های عملیاتی کانتینر چه می باشد؟

برخی از مشخصات مانند وزن خالی یا پر کانتینر، حداکثر وزن قابل تحمل برای کانتینر، حجم و فضای داخل کانتینر و حداکثر وزن خالص که با علامت و  نمادی در کنار شماره شناسنامه کانتینر نشان داده می شوند که بیان کننده ویژگی های پنهان و عملیاتی کانتینر هستند.

علامت سازمان رده بندی و بازرسی

هر کانتینری برای شناسنامه دار شدن باید مورد تست و آزمون های استاندارد قرار گیرد. برای اینکه فرد بتواند این آزمون را بگذراند باید به سازمان مورد تایید کشورهای عضو کنوانسیون کانتینرهای ایمن CSC مراجعه کند. بعد از تایید کانتینر توسط سازمان علامت لوگو ی به همراه نماد CSC plate بر روی کانتینر وی درج می گردد.

این لوح جنسی از فولاد ضد زنگ دارد، و در فضای داخلی کانتینر درج و طراحی می شود، به طوری که متصدیان نظارت کد شناسنامه بتوانند آن را بازرسی کنند. در صورتی که کانتینر فاقد لوح باشد، مامورین گمرکی کانتینر را توقیف نموده و فرد اجازه ترانزیت کالا را ندارد.

شرکت و تیم بازرگانی ایمن تجارت کارآمد

در دنیای امروز که حجم معاملات در تجارت بین المللی رو به افزونی است، استفاده از کانتینرها اجتناب ناپذیر می باشد. بنابراین در روند هموار کردن حمل و نقل بین المللی لازم است تا فرد تاجر از قوانین جدید آگاهی داشته باشد.

همچنین با روند رو به افزایش کانتینرها کنترل مداوم آنها در مسیرهای حمل و نقل آبی کمی سخت شده که این مشکل با استفاده از سیستم کنترلینگ رادیویی-ماهواره ای رفع گردیده است. به طوری که می توان رصد و بررسی استانداردهای لازم جهت تشخیص کانتینر فیک از واقعی را از طریق اینترنت و فضا انجام داد. بنابراین دارا بودن کد کانتینر برای هر کانتینر لازم و ضروری می باشد و چنانچه فرد تاجر به قوانین مربوط به شناسایی کانتینرها بی اطلاع باشد، می تواند متحمل ضرر و زیان شود.

در این راستا تیم بازرگانی ایمن تجارت کارآمد با بهره گیری از متخصصین و کارشناسان خبره جهت استعلام کد شناسایی کانتینر و خدمات حمل و نقل برای تجار بهترین خدمات خود را ارائه می دهد تا چنانچه قصد حمل و نقل کالای خود را به صورت دریایی و یا ترانزیت دارید، بتوانید بدون هیچ مشکلی کالای خود را مرزهای و آبی در سر تا سر جهان عبور دهید.

جهت دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارشناس و مشاوره ما در تیم بازرگانی ایمن تجارت کارآمد تماس بگیرید.

نوشته های مرتبط
هزینه گمرکی چیست؟
هزینه گمرکی چیست؟

هزینه های گمرکی وجوهی هستند که جهت بعضی از خدمات گمرکی مثل تخلیه ، بارگیری یا باربری ، صفافی یا مشاهده بیشتر

استاندارد اجباری چیست و چرا وجود دارد؟ راهنمای کامل

در دنیای تجارت امروز، صادرات و واردات کالا نقشی حیاتی در رونق اقتصادی ایفا می‌کند. در این میان، کیفیت و مشاهده بیشتر

اخذ پروفرمای مواد شیمیایی

یکی از بیشترین محصولات و کالاهای وارداتی به ایران مواد شیمیایی هستند. مواد شیمیایی به دلیل کاربردهای گوناگون در تولید مشاهده بیشتر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
پیمایش به بالا