مدارک مورد نیاز ترخیص کالا

مهم‌ترین دغدغۀ شما در فرایند واردات کالا چیست؟ نگران ماندن محمولۀ خود در گمرک هستید؟ هر روزی که کالای شما در گمرک بماند، میزان ضرر خواب سرمایۀ شما چقدر است؟ حتی در شرایط فعلی کشور نیز تسریع در فرایند واردات و به‌ویژه ترخیص کالا، تأثیر به‌سزایی در سودآوری کسب‌و‌کار شما خواهد داشت.

اگر شما هم در زمینۀ صادرات و واردات فعالیت داشته باشید، حتماً می‌دانید که براساس قوانین گمرکی کشور، برای ترخیص کالا از گمرک نیاز به ارائۀ اسناد و مدارک مختلفی دارید. درواقع آزادسازی کالا از گمرک بدون ارائۀ مدارک موردنیاز برای ترخیص کالا غیرممکن است. از طرفی، ارائۀ این مدارک موجب تسریع در ترخیص کالا از گمرک، ورود سریع‌تر کالاهای وارداتی به بازار کشور و شروع فرایند سودآوری کسب‌و‌کار شما خواهد شد.

شاید برای شما هم سؤال باشد که مهم‌ترین اسناد و مدارک موردنیاز برای ترخیص کالا چه مواردی هستند؟ در این مقاله از سری مقالات سایتirclearance  قصد داریم تا شما را با پاسخ این سؤال آشنا کنیم. پس همراه ما باشید. لازم به ذکر است که در صورت نداشتن دانش و تجربۀ کافی، جمع‌آوری اسناد و مدارک موردنیاز برای ترخیص کالا از گمرک و انجام تشریفات گمرکی، بسیار زمانبر خواهد بود. به همین دلیل بهتر است که در این خصوص از یک متخصص باتجربه کمک بگیرید.

مدارک مورد نیاز جهت ترخیص کالا

به‌طور کلی، اسناد و مدارک موردنیاز برای ترخیص کالا از گمرک به سه دسته تقسیم می‌شوند که این سه دسته شامل مدارک کالا، مدارک مربوط به صاحب کالا و مدارک مربوط به نمایندۀ قانونی صاحب کالا است. در این بخش به تفکیک به بررسی هریک از این موارد خواهیم پرداخت.

شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد با بهره‌مندی از کادری مجرب و تکیه بر سال‌ها تجربه در زمینه‌های مختلف تجارت بین‌الملل، به‌ويژه واردات، ‌صادرات و ترخیص کالا، در تمامی مراحل در کنار شما خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص خدمات ایمن تجارت کارآمد و دریافت مشاورۀ بازرگانی، با متخصصان ما تماس بگیرید. اما اولین دسته از اسناد گمرکی موردنیاز برای ترخیص کالا، مدارک مربوط به کالا است. با بررسی این مدارک همراه ما باشید.

دستۀ اول اسناد و مدارک مورد نیاز جهت ترخیص کالا: مدارک مربوط به کالا

برای احضار کالاهای وارداتی و دریافت مجوز واردات، اخذ و ارائۀ 12 مدرک زیر الزامی است. به این موارد دقت نمایید. همان‌طور که گفته شد، ترخیص سریع کالا از گمرک تأثیر به‌سزایی در موفقیت کسب‌و‌کار شما و افزایش سودآوری واردات کالا دارد. اما گاهی تشریفات اداری و فرایند اخذ مجوزات با مشکلاتی مواجه خواهد شد. برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل، چه باید کرد؟ چنان‌چه درمورد نحوۀ اخذ هریک از این موارد نیاز به کمک دارید، با شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد تماس بگیرید.

1- ترخیصیه (DELIVERY ORDER)؛

2- قبض انبار (WAREHOUSERECIEPT)؛

3- بارنامه (BILL OF LOADING)؛

مندرجات بارنامه شامل تعداد و علامت کالاها، تعداد کانتینر، شرح بسته‌ها و کالاها و وزن ناخالص کالاها است.

4- پیش‌فاکتور یا پروفرما اینویس (PROFORMA INVOICE)؛

پیش‌فاکتور یا پروفرما شامل نام و نشانی فروشنده و خریدار، نوع، مقدار، تعداد کالاها، قیمت واحد کالاها و قیمت کل، شرایط پرداخت، زمان تحویل کالاها، مدت اعتبار پروفرما و مبدأ کالاها است.

5- فاکتور (INVOICE)؛

6- فهرست عدل‌بندی (PACKING LIST)؛

همراه اسناد حمل است و در مواردی که کالای واردشده بیش از یک بسته و محتویات آن متنوع باشد.

7- گواهی مبدأ (CERTIFICATE OF ORIGIN)؛

گواهی مبدأ سندی است که نام کشور سازنده و مشخصات کالای خریداری‌شده (وزن، تعداد اقلام، علامت، نوع بسته‌بندی، شمارۀ اعتبار اسنادی و بانک گشایش‌کنندۀ اعتبار) را دربرمی‌گیرد و معمولاً توسط اتاق بازرگانی کشورها صادر می‌شود.

8- ثبت سفارش بازرگانی

واردکنندگان کالا جهت اخذ مجوز ورود قطعی و ثبت سفارش باید به وزارت صمت مراجعه کنند.

9- بیمه‌نامه در صورت وجود (INSURANCE POLICY)؛

این سند به‌منظور حصول اطمینان و ضمانت حفظ و نگهداری کالا در برابر خطرات احتمالی است. بیمه‌نامه جزو مدارک اولیه برای ثبت سفارش کالا است که هنگام گشایش اعتبار درخواست می‌گردد. تاریخ آن باید همزمان و یا قبل از تاریخ حمل بوده و مبلغ بیمه‌نامه باید حداقل برابر با ارزش سیف کالا باشد.

10- گواهینامۀ استاندارد (STANDARD CERTIFICATE) (حسب مورد)؛

11- مجوزهای قانونی (LOGICAL PERMISSION)؛

از قبیل بهداشت، استاندارد، انرژی اتمی، فرهنگ و ارشاد، قرنطینۀ نباتی و … .

12- گواهی بازرسی.

سندی است که توسط یکی از شرکت‌های بازرسی صادر می‌شود و بیان می‌کند که کالای ثبت‌سفارش‌شده و حمل‌شده یکسان است.

دستۀ دوم مدارک لازم جهت ترخیص کالا از گمرک: مدارک مربوط به صاحب کالا

دستۀ دوم مدارک لازم جهت ترخیص کالا از گمرک شامل مدارک مربوط به صاحب کالا است. به‌طور کلی، این دسته شامل مدارک زیر است:

1- اصل کارت بازرگانی (COMMERCIAL ID) (برای احراز در گمرکات در مراجعۀ نخست)؛

مبادرت به امر واردات و صادرات کالا به‌صورت تجاری، مستلزم داشتن کارت بازرگانی است که توسط اتاق بازرگانی، صنایع و معادن صادر و به تأیید وزارت صمت می‌رسد.

2- اصل کارت ملی (برای احراز در گمرکات در مراجعۀ نخست)؛

3- کپی تمامی صفحات کارت بازرگانی؛

4- کپی کارت ملی صاحب کالا (برای احراز در گمرکات در مراجعۀ نخست)؛

شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد خدمات ارزنده‌ای در همکاری با شما صاحبان کالا ارائه می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

دستۀ سوم مدارک لازم جهت ترخیص کالا از گمرک: مدارک مربوط به نمایندۀ صاحب کالا

اگر به‌عنوان صاحب کالا به یک شخص حقیقی یا حقوقی اختیار ترخیص کالا را اعطا کرده باشید، باید بدانید که‌ ترخیص‌کار برای ترخیص کالا از گمرک به مدارک زیر احتیاج دارد:

1- اصل و کپی کارت ملی (برای احراز در گمرکات در مراجعۀ نخست)؛

2- اصل و کپی وکالت‌نامۀ محضری (LETTER OF ATTORANCE) (برای احراز در گمرکات در مراجعۀ نخست)؛

3- اصل و کپی معرفی‌نامه برای ارائه به گمرک مربوطه (برای احراز در گمرکات در مراجعۀ نخست)؛

4- کپی وکالت؛

5- کپی معرفی‌نامه؛

6- کپی دفترچۀ بیمه.

شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد به‌عنوان یکی از فعال‌ترین شرکت‌ها در زمینۀ ترخیص کالا از گمرک، بهترین ترخیص‌کاران را در اختیار شما قرار خواهد داد. ترخیص‌کار حرفه‌ای نقش بسیار مهمی در تسریع فرایند آزادسازی کالا از گمرک ایفا می‌کند.

خدمات ترخیص کالا با شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد

سرعت و دقت در فرایند ترخیص کالا موجب کاهش هزینه‌های ترخیص کالا از گمرک خواهد شد. شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد با کادری مجرب در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با کم‌ترین قیمت کالاهای شما را از گمرک آزاد خواهد کرد.

خدمات ایمن تجارت کارآمد به ترخیص کالا محدود نمی‌شود و متخصصان ما از زمان شروع فرایند واردات، از تحقیقات بازار، منبع‌یابی و سورسینگ، اعتبارسنجی فروشندۀ کالا، مذاکرات بین‌المللی، تهیه و تأیید پروفرما، عقد قرارداد بین‌المللی و انجام بازرسی‌های حضوری تا ثبت سفارش کالا، حمل‌و‌نقل بین‌المللی و انجام تشریفات گمرکی، ‌خدمات ارزنده‌ای به شما ارائه می‌نمایند. برخی از خدمات ما در زمینۀ ترخیص کالا به شرح زیر است:

  • اخذ مجوزهای لازم؛
  • پرداخت عوارض و مالیات؛
  • اظهار کالا به گمرک؛
  • حمل‌ونقل کالا؛
  • بازرسی کالا.
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
ایمن تجارت را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Leave a Reply