در چه مواردی نیاز به ارائه کارت بازرگانی نیست؟

کارت بازرگانی یکی از مجوزهای اصلی برای دارنده آن ( اعم از شخص حقوقی و حقیقی) می باشد که به وسیله آن می تواند اقدام به تجارت در عرصه واردات کالا و صادرات نماید. اما در مواقعی به دلایل مختلف زیادی عده ای از افراد از ارائه و داشتن کارت بازرگانی معاف هستند، که در این مطلب به توضیح علت و چگونگی آن می پردازیم.

صدور کارت بازرگانی و موارد استفاده از آن

همانطور که گفته شد داشتن کارت بازرگانی به  شخص حقوقی و حقیقی دارنده آن اجازه صادرات و واردات را در سطح بین المللی می دهد. منظور از تجارت بین المللی هر گونه ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد، همه منوط به این می باشد که فرد صاحب کسب و کار تجاری دارای کارت بازرگانی باشد.

زیرا صدور و ورود کالا برای عده ای از تجار آزاد نیست و افرادی که دارای این کارت هستند، مجاز به صدور و ورود کالا را دارند.

صدور کارت بازرگانی هم منوط به این می شود، که فرد بازرگان دفتر تجاری را برای خود به ثبت رسانده است. یا اینکه صاحب چند دفتر پلمپ شده بوده و به عضویت اتاق بازرگانی محل خود در آمده باشد. در اغلب موارد کارت بازرگانی برای مدیر مسئول شرکت یا اتاق بازرگانی آن محل صادر می شود که بقیه اعضای شرکت را شامل می شود، و نیازی به صدور کارت بازرگانی برای سایر اعضا نیست.

چنانچه فردی بازرگان خواستار صدور کارت بازرگانی است، طبق قوانین باید فرم های چاپ شده از طرف اتاق بازرگانی را دریافت کرده و فرد باید اطلاعات مربوط به تجارت خود را در آن درج کرده و به اتاق بازرگانی بدهد. همچنین از طرف دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی نیز معرفی شود.

برای بازرگانان و شرکت های خارجی که در ایران قصد تجارت دارند، باید کشور آنها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت تجاری داده تا کارت بازرگانی برای آنها صادر شود. کارت بازرگانی  هم به صورت حقیقی و نیز حقوقی قابل اخذ می باشد.

مهم ترین موارد استفاده از کارت بازرگانی، واردات از مناطق آزاد، صادرات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی، صدور ویزای تجاری، صدور گواهی مبدا، به عضویت در آمدن در اتاق بازرگانی، ارتباط با تجار خارجی است.

همچنین شخص و یا شرکت دارنده کارت بازرگانی می تواند در نمایشگاه های ملی و بین المللی در داخل و خارج ایران حضور داشته باشد. مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری و گسترده نماید. در سفارش و ثبت و ترخیص کالا دستش باز است، و دیگر اینکه حق اظهار نظر و حق العمل کاری در گمرک دارد.

داشتن کارت بازرگانی برای افراد و یا شرکت های حقیقی و حقوقی ثبت برندهای تجاری غیر فارسی را نیز برای این اشخاص تسهیل می بخشد.

اما چه کسانی به کارت بازرگانی نیاز ندارند؟

در پاسخ به این سوال که چه کسانی به این کارت نیاز نداشته و یا در چه مواردی نیاز به ارائه کارت بازرگانی نیست؟! باید گفت که چند دسته از افراد به موجبات قوانین و پاره ای از موارد معاف از دریافت کارت بازرگانی هستند.

یعنی اینکه این افراد می توانند  بدون داشتن کارت بازرگانی هم مجاز به خرید و فروش کالا نموده و به تجارت خویش مشغول باشند. البته منوط به اینکه حجم داد و ستد و معاملات آنها باید دارای محدودیتی نیز باشد.

از جمله افرادی که نیاز به ارائه کارت بازرگانی ندارند می توان به موارد و چنین اشخاصی اشاره کرد:

بیشتر افرادی که در محدوده و مناطق مرز نشین بوده و یا شرکت های تعاونی که در این مرزها وجود دارند.

ملوانان و افرادی که در سواحل کشورمان و سایر کشورها و در شناورها مشغول فعالیت و رفت و آمد هستند، و کارشان در این محدوده می باشد. این افراد می توانند بدون ارائه کارت بازرگانی به اندازه کالاهای مورد نیاز خانواده خود و به مقدار و ارزش تعیین شده اقدام کنند.

اشخاص و کارگران ایرانی که دارای کارت شغلی از وزارت کار و یا کشورهای خارجی بوده و  مشغول به کار. در خارج از کشور هستند. کارت و گواهینامه شغلی این افراد باید از وزارت کار و امور اجتماعی باشد و طبق فهرست محدود و در حد تعداد، مقدار و یا ارزش تعیین شده مجاز به داد و ستد کالا بدون ارائه کارت بازرگانی می باشند.

پیله وران، این افراد نیز برای کالاهای ورودی مورد نیاز به استان خود و استان های مجاور در صورت داشتن کارت پیله وری (  کارت یا گواهینامه معتبر برای ارائه خدماتی که از سوی سازمان صنعت و معدن در اختیار افراد مرزنشین برای تجارت قرار می گیرد) می توانند اقدام به صدور و ورود کالای اساسی نمایند.

کالاهای صادراتی که توسط اداره گمرک غیر قابل فروش تشخیص داده شود، در این صورت نیز نیاز به ارائه کارت بازرگانی نیست.

شرایط اخذ کارت بازرگانی

برای اخذ کارت بازرگانی نیاز به تشریفات خاصی نیست. بلکه فردی که صاحب و مالک کسب و کار است با توجه به مستندات و مدارکی که در بخشنامه اخذ و صدور کارت بازرگانی است، با تایید دو الی سه نفر از اعضای اتاق بازرگانی که خود فرد حقوقی و حقیقی نیز عضو آن بوده، مدارک را به اتاق بازرگانی ارائه نماید.

همچنین برای دریافت کارت بازرگانی به همراه مدارک فرد باید درخواست خود را مبنی بر اخذ کارت بازرگانی تحویل اتاق بازرگانی داده و در سایت اتاق بازرگانی نیز ثبت نام کند. فرد در سایت اتاق بازرگانی مدارک را اسکن کرده و آپلود می کند، و بعد از آن باید منتظر تایید درخواست شود.

بعد از تایید درخواست فرد با در دست داشتن مدارک به اتاق بازرگانی مراجعه کرده و با تعیین حداقل یک رشته یا هدف برای دریافت کارت ثبت نام کند. بعد از اتمام این مراحل کارت بازرگانی برای فرد صادر می شود، که به مدت یک سال اعتبار دارد. البته در شرایط خاص تا مدت پنج سال نیز قابل اعتبار است.

این کارت برای کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی قابل دریافت می باشد، و افراد می توانند با ارائه مدارک به اتاق بازرگانی و عضویت در آن از همان اتاق کارت بازرگانی خود را دریافت کنند. لازم به ذکر است که هر فردی که قصد دریافت کارت بازرگانی را دارد باید در اتاق بازرگانی استانی خود ابتدا عضو باشد.

مهم ترین مزایای داشتن کارت بازرگانی برای دارندگان آن

  • باعث نظم فعالیت اقتصادی آنها می شود
  • صاحبان کارت از یارانه صادراتی بهره مند می شوند
  • یک کارت شناسایی معتبر برای شخصیت های مختلف در اتاق بازرگانی می باشد
  • نقش کلیدی برای ارتباط موثر بین فعالان اقتصادی دارد
  • باعث اعتبار بین المللی برای افراد حقیقی و حقوقی می شود
نوشته های مرتبط
هزینه گمرکی چیست؟
هزینه گمرکی چیست؟

هزینه های گمرکی وجوهی هستند که جهت بعضی از خدمات گمرکی مثل تخلیه ، بارگیری یا باربری ، صفافی یا مشاهده بیشتر

استاندارد اجباری چیست و چرا وجود دارد؟ راهنمای کامل

در دنیای تجارت امروز، صادرات و واردات کالا نقشی حیاتی در رونق اقتصادی ایفا می‌کند. در این میان، کیفیت و مشاهده بیشتر

اخذ پروفرمای مواد شیمیایی

یکی از بیشترین محصولات و کالاهای وارداتی به ایران مواد شیمیایی هستند. مواد شیمیایی به دلیل کاربردهای گوناگون در تولید مشاهده بیشتر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
پیمایش به بالا