استریپ و استافینگ چیست؟ آشنایی با مراحل انجام

اصطلاحات تخصصی در حوزه بازرگانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و تاجران نیاز دارند تا با این اصطلاحات آشنا شوند تا بتوانند به بهترین نحو در تجارت بین‌المللی خود عمل کنند. استریپ (Strip) و استافینگ (Stuffing) از این اصطلاحات مهم به شمار می‌آیند، که در مراحل حمل و نقل کالاها کاربرد دارند.

استفاده از متخصصین و کارشناسان ماهر در این زمینه می‌تواند به تجار کمک کند تا به درستی با این مفاهیم آشنا شده و مراحل واردات و حمل‌ونقل کالاها را به درستی اداره کنند. شرکت ایمن تجارت کارآمد با تجربه و تخصص در حوزه واردات کالا و صادرات، توانمندی دارد که تمامی امور مرتبط با تجارت بین‌المللی را به صورت کامل و حرفه‌ای انجام دهد. از مشاوره تا اجرا، تیم ما با شما همراه خواهد بود.

استریپ چیست؟

ابتدا و پیش از آن که بخواهیم مراحل انجام استریپ را توضیح دهیم بهتر است به تفهیم استریپ (Strip)  بپردازیم. استریپ به معنای تخلیه بار از درون کانتیر است، عمل استریپ به طور معمول توسط لیفتراک‌ها و یک فرد متخصص انجام میگیرد. از سمتی دیگر در هنگام انجام استریپ باید صاحب کالا و یا نماینده‌ی او به همراه لیست جا‌به‌جایی در محل تخلیه حضور داشته باشد.

استریپ در گمرک یکی از مراحل مهم در فرآیند ترتیب دادن و اجرای مسائل گمرکی است که به منظور انجام ترتیبات لازم برای عبور کالاها از مرزها و ادامه مسیر حمل و نقل به مقصد نهایی اقدام می‌شود.

مراحل اصلی استریپ در امور گمرکی

حالا که به مفهوم استریپ در حمل و نقل بین‌المللی توجه کردیم، نیاز داریم که چگونگی اجرا و کاربرد آن را در تجارت جهانی بفهمیم. به‌طور کلی، مراحل انجام استریپ به دو بخش تقسیم می‌شود :

انجام خدمات اسنادی

  • ارائه لیست جا به جایی به محوطه استریپ
  • مراجعه صاحب کالا یا ترخیص‌کار با در دست داشتن برگه جا به جایی

عملیات

  • فک پلمپ در حضور نماینده‌ی صاحب کالا
  • خالی کردن بار با کارگر یا لیفتراک
  • انتقال کانتینر خالی به دپو کشتیرانی
  • تحویل رسید کانتینر

این مراحل با هدف سهولت و سرعت در جریان کالاها در مسیر حمل و نقل بین‌المللی طراحی شده‌اند. این فرآیند نه تنها به افزایش کارایی در امور گمرکی کمک می‌کند بلکه نقش مهمی در بهبود جریان تجاری و رفاه تجارت جهانی ایفا می‌کند..

استافینگ چیست؟

و بار مجدد بارگیری می‌شود تا به مقصد موردنظر صاحب کالا حمل شود. قابل ذکر است که خدمات استافینگ بیشتر به جهت بارگیری کالا به منظور صادرات انجام می گردد.

استافینگ یکی از مراحل حیاتی در فرآیند حمل و نقل بین‌المللی کالاها است. استافینگ (Stuffing) در لغت به معنای پر کردن و در اصطلاحات تجاری به معنای جا‌به‌جایی بار درون کانتینرها است. پس از انجام استریپ، مرحله استافینگ آغاز می‌شود. در این مرحله، بار مجدداً برای حمل به مقصد درون کانتینرها بارگیری می‌شود.

استافینگ عمدتاً برای صادرات کالاها به کار می‌رود و در این راستا نقش مهمی در حفظ ایمنی و کیفیت بار بازی می‌کند. با انجام این عملیات با دقت و حرفه‌ای، اطمینان حاصل می‌شود که کالاها به مقصد بدون هیچ گونه آسیب یا مشکلی حمل می‌شوند..

مدارک موردنیاز برای استافینگ

مدارک موردنیاز جهت استافینگ باید توسط صاحب کالا به متصدیان مربوطه در ایستگاه بارگیری ارائه شود این مدارک شامل موارد زیر است:

  • بارنامه
  • حواله خدمات
  • حواله تحویل
  • فیش پرداختی
  • نامه کشتیرانی
  • لیست رسوب کانتینر

برای اطلاع از مدارک دقیق استافینگ میتوانید با کارشناس ایمن تجارت کارامد تماس بگیرید و از مشاوره رایگان این شرکت استفاده کنید.

گام‌های اساسی انجام استافینگ در تجارت بین‌المللی

مراحل انجام استافینگ طور کلی به سه مرحله تقسیم می‌شود:

ارائه اسناد توسط صاحب کالا

  1. ارائه نامه کشتیرانی به محوطه ی نگهدارنده‌ی کانتینر
  2. تحویل لیست رسوب کانتینر به واحد عملیات

واحد اسنادی

  1. ثبت در سیستم اسنادی و زدن پذیرش

عملیات

  1. در صورتی که کانتینرها سالم بود ، مراجعه بار شمار وکشنده به ترمینال کانتینر خالی جهت انتقال کانتینر
  2. ثبت کانتینرهای ورودی در سیستم نگهداری دستی
  3. چیدمان بار درون کانتینر به شکل دستی (کارگر) یا لیفتراکی

این مراحل را می‌توانید با همکاری تیم ایمن ‌تجارت کارامد انجام دهید تا به صورت حرفه‌ای و با دقت بالا انجام ‌شوند. در این صورت از حفظ کیفیت بار و سلامتی آن در طول مسیر حمل و نقل بین‌المللی مطمئن می‌شوید.

انواع استافینگ و کاربردهای مختلف آن در تجارت بین‌المللی

بازرگانان در طول مراحل مختلف تجارت خود، به اجرای عملیات استافینگ می‌پردازند. این عملیات مهم به منظور جابه‌جایی بار در کانتینرها و آماده‌سازی آن برای حمل و نقل به مقصد نهایی است. جالب است بدانید این کار به 3 نوع مختلف بسته به محل بارگیری تقسیم می‌شود. انواع استافینگ عبارتند از:

استافینگ مستقیم: در این نوع از استافینگ پس از رسیدن محموله به محوطه بارگیری، فرآیند استافینگ آغاز می‌شود.

استافینگ در محوطه گمرک: در این نوع از استافینگ بار موردنظر ابتدا در محوطه گمرک تخلیه می‌شود و پس از انجام بازرسی‌های لازم توسط مامورین گمرک و صدور مجوزهای لازم، فرآیند بارگیری مجدد آغاز می‌شود.

استافینگ کارخانه: در این نوع از استافینگ، صاحب کالا پس از دریافت مجوزهای لازم، بارگیری را داخل کارخانه انجام می‌دهد و سپس کانتینرهای پر شده را به محل باربری باز می‌گرداند.

بازرگانان باید براساس مکان بارگیری، استافینگ مد نظر خود را انتخاب کنند.

حالا که متوجه شدید استریپ و استافینگ چیست، نباید دست از یادگیری بردارید!

آشنایی با اصطلاحات و عملیات‌های بازرگانی جزئی جدانشدنی از این کسب و کار است. بدین منظور ایمن تجارت کارآمد سعی دارد با انتشار مقالات مفید در این حوزه به افزایش آگاهی بازرگانان یاری رساند. در راستای افزایش دانش خود از حوزه بازرگانی می‌توانید سایر مقالات ایمن تجارت را مطالعه کنید و یا جهت انجام کلیه امور وارداتی خود از طریق راه‌های ارتباطی با مشاورین ما در ارتباط باشید.

نوشته های مرتبط
هزینه گمرکی چیست؟
هزینه گمرکی چیست؟

هزینه های گمرکی وجوهی هستند که جهت بعضی از خدمات گمرکی مثل تخلیه ، بارگیری یا باربری ، صفافی یا مشاهده بیشتر

استاندارد اجباری چیست و چرا وجود دارد؟ راهنمای کامل

در دنیای تجارت امروز، صادرات و واردات کالا نقشی حیاتی در رونق اقتصادی ایفا می‌کند. در این میان، کیفیت و مشاهده بیشتر

اخذ پروفرمای مواد شیمیایی

یکی از بیشترین محصولات و کالاهای وارداتی به ایران مواد شیمیایی هستند. مواد شیمیایی به دلیل کاربردهای گوناگون در تولید مشاهده بیشتر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
پیمایش به بالا