جهت خرید و فروش کالا در سطح بین المللی، و در حوزه واردات و صادرات نیاز به ارز یکی از مهم ترین مواردی می باشد که امروزه گستردگی بیشتری نیز پیدا کرده است. ارز نیمایی یکی از انواع ارز در بازار ایران می باشد، که برای ترخیص کالا های وارداتی مورد استفاده قرار می گیرد. این ارز توسط سامانه نیما به کالاهای اساسی و مورد نیاز تعلق می گیرد، و با توجه به شرایط جدید تجار و وارد کنندگان می توانند از آن استفاده کنند.
ما در این مقاله از سایت شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد قصد داریم تا شرایط جدید اخذ ارز نیمایی را برای شما بررسی و توضیح دهیم. چنانچه در این زمینه مشکل یا ابهامی دارید، مطالعه این مقاله به شما کمک کند. با ما همراه باشید.
شرایط دریافت ارز نیمایی
انواع ارزها در بازار ایران شامل ارز دولتی ( ارز مبادله ای )، ارز نیمایی، ارز صرافی و ارز آزاد هستند که به لحاظ قیمت و نحوه توزیع با هم تفاوت دارند. ارز نیمایی از جمله ارزهاییست که برای ترخیص کالاهای وارداتی به وارد کنندگان تعلق می گیرد و برای دریافت آن از طریق سامانه نیما باید اقدام که روش های مختلفی دارد.
این ارز در سامانه نیما از طریق ارز حاصل از صادرات تامین می شود. به طوری که وارد کنندگان خریدار ارز و صادر کنندگان فروشنده ارز می باشند. همچنین شیوه تخصیص ارز نیمایی در سامانه به صورت توافقی بین وارد کننده و صادر کننده انجام می گیرد و دلیل تفاوت این ارز با سایر ارزها اینکه فقط به صادر کنندگان و وارد کنندگان تعلق می گیرد.
در شرایط جدید از سوی بانک مرکزی، دریافت ارز نیمایی بر اساس اولویت بندی کالاها می باشد. به طوری که کالاها برای تخصیص ارز نیمایی شامل چند دسته هستند. بنابراین برای دریافت ارز نیمایی بر اساس مصوبه دولت این گروه کالاها را شامل می شود.
کالاهایی که در اولویت ۱ و ۲۱ بوده و جزو کالاهای اساسی مانند شکر، دارو و تجهیزات پزشکی و برنج و غیره می باشند، و در تالار اول نیما قرار می گیرند. کالاهای غیر اساسی مانند مواد مورد نیاز کارخانه ها، صنایع و غیره نیز در تالار دوم نیمایی قرار گرفته و توسط خرید و فروش ارز در سامانه نیما به وارد کنندگان این کالاها اختصاص می یابد.
تفاوت ارز نیمایی با ارز دولتی در چیست؟
به طور کلی هر ارزی که در سامانه نیما بین خریداران و فروشندگان مبادله می شود، ارز نیمایی است. تفاوت ارز نیمایی با ارز دولتی در نحوه توزیع آن می باشد. به طوری که این ارز فقط به صادر کنندگان و وارد کنندگان تعلق دارد.
بنابراین در سامانه نیما واردکنندگان و صادرکنندگان می توانند به صورت آنلاین و با امنیت کامل به خرید و فروش ارز بپردازند. همچنین این سامانه امکان تسهیل معاملات ارزی را به تجار می دهد. در واقع سامانه نیما به عنوان واسطه ای بین سامانه جامع تجارت و واحد تجاری برون مرزی عمل می کند.
همچنین در شرایط تحریم می توان به راحتی از طریق سامانه نیما اقدام به تهیه ارز نموده که دارای نرخی پایین تر از نرخ آزاد می باشد. از این رو برای واردکنندگانی که قصد دارند تا از طریق دریافت ارز نیمایی اقدام به واردات کالا نمایند، لازم است تا در سامانه ثبت نام نموده و مراحل لازم را طی کنند.
از آنجایی که پروسه دریافت ارز از سامانه نیمایی نیاز به مجوزهای قانونی و مدارک مختلف دارد، و همچنین بازار ارز با نوسانات زیادی همراه است. همچنین دریافت ارزهای وارداتی با تغییرات بسیاری همراه می باشد. از طرفی فرآیند دریافت ارز از طریق صرافی ها و بانک ها نیز زمان بر بوده، بنابراین می توان با کمک متخصصین و کارشناسان خبره و مجرب این پروسه را به راحتی طی نمود.
در این راستا شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد با بهره گیری از متخصصین مجرب و دارا بودن گواهینامه معتبر بازرگانی می تواند با ارائه اطلاعات درست و خدمات بهینه در خصوص دریافت ارز نیمایی و سایر ارزها شما را کمک و راهنمایی نماید. شما می توانید جهت دریافت هر گونه اطلاعات و مشاوره با کارشناسان ما در تیم بازرگانی ایمن تجارت کارآمد تماس بگیرید.
نرخ جدید ارز نیمایی
طبق مصوبه دولت آخرین تغییرات نرخ ارز نیمایی ۲۸۵۰۰ می باشد که بر اساس آخرین سیاست های اتخاذ شده از سوی بانک مرکزی صورت گرفته است. به طوری که برای کالاهای تالار اول که در گروه های ۱ تا ۲۱ می باشند، نرخ مصوب ۲۸۵۰۰ بوده که این کالاهای جزو کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم هستند.
کالاهای تالار دوم یا گروه کالایی ۲۲ تا ۲۶ نیز جزو کالاهای غیر اساسی و مواد مورد نیاز کارخانه ها و تولیدات صنایع و غیره می باشد که از طریق ارز حاصل از صادرات بوده و نرخی توافقی بین خریداران و فروشندگان در سامانه نیمایی ست.
همچنین افراد برای خرید ارز کالاهای تالار اول باید از طریق بانک عامل و خارج از سامانه نیمایی اقدام نموده و درخواست تخصیص ارز خود را با محل تامین ارز بانک مرکزی و نرخ زاد ثبت کنند. در غیر این صورت درخواست های ارزی به گروه دوم انتقال داده می شود. اما برای کالاهای تالار دوم ثبت درخواست و خرید ارز از طریق سامانه نیما انجام می گیرد.
شما تجار و بازرگانان گرامی می توانید در خصوص دریافت انواع ارزها جهت واردات و صادرات با شماره های مندرج در سایت irclearance.com با کارشناسان ما در ارتباط باشید. تیم پشتیبانی ایمن تجارت کارآمد در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما عزیزان بوده، و شما را برای حل و رفع مشکل تان یاری خواهند داد.