معرفی سامانه شناسه کالا

سامانه شناسه کالا با تعامل باسامانه های دیگر نظیر سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی، سامانه امور گمرکی، سامانه انبارها، سامانه شناسه رهگیری، سامانه ضوابط کالایی، سامانه وزارت بهداشت، سامانه وزارت نفت در تجارت داخلی و خارجی راه اندازی شده است.

از ابتدای تابستان 96 و با راه‌اندازی این سامانه اغلب وارد کنندگان ملزم به اخذ و نصب شناسه کالا هستند. طبق قانون کلیه‌ی فرآیندهای تجاری اعم از ثبت‌سفارش، ترخیص کالا، انبارش و حمل و نقل کالا تنها با ارائه شناسه کالا مجاز است و به همین دلیل شناسه کالا باید روی بسته بندی کالاها درج گردد.

شناسه کالا چیست؟ در خصوص این شناسه چه می‌دانید؟ بهتر است بدانید که شناسه کالا، کدی 13 تا 17 رقمی است که به مجموعه‌ای از خصوصیات یک کالا (از قبیل جنس، نوع، مدل، نام تجاری و نوع کاربری)، نسبت داده می‌شود. در واقع این شناسه تعیین کننده شناسنامه کالا است. در خصوص سامانه شناسه کالا اطلاع دارید؟ برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این شناسه و خدمات ثبت نام در سامانه شناسه کالا در ادامه مقاله با ایمن تجارت کارآمد همراه باشید.

نحوه ثبت نام  واردکنندگان در سامانه جامع تجارت ایران

ثبت نام در سامانه جامع تجارت ایران با اظهار شماره کارت بازرگانی، شماره صنفی و یا معرفی شرکت، در آدرس www.ntsw.ir انجام می گردد.

 پس از ثبت نام، جهت اخذ شناسه کالا باید با همان نام کاربری و رمز عبور وارد سامانه جامع تجارت ایران شوید. برای امکان ثبت کالا باید صلاحیت این کار را داشته باشید و برای احراز صلاحیت باید تعیین نقش نمایید. با استفاده از کارت بازرگانی به راحتی می‌توانید به ثبت کالا بپردازید. در صفحه انتخاب نقش نقش خود را انتخاب نمایید.

پس از ورود به سامانه گزینه فهرست کالاهای وارداتی را انتخاب نمایید و در ونجره نمایش داده شده گزینه ثبت کالای جدید را انتخاب نمایید.

در این مرحله باید مشخص کنید چه کالایی را از کدام گروه کالایی وارد می‌کنید. برای این کار در صفحه نمایش داده شده گروه کالایی مورد نظر را انتخاب کنید و از منوی پایین اقلام کالاهای مورد نر را انتخاب نمایید.

در این سامانه برای ثبت کالا به GTIN نیاز دارید. در صورتی که کالای شما GTIN  ندارد باید این کد را از طریق GS1 دریافت نمایید. پس از دریافت شناسه جهانی قلم کالای دریافتی یا GTIN می‌توانید شناسه کالای خود را با توجه به GTIN دریافتی تعیین نمایید.

پس از ثبت اطلاعات کد HS،‌ کد ISIC و کد CPC گزینه گام بعدی را انتخاب نمایید. در صفحه نمایش داده شده برای کالاهای مختلف هر گروه کالایی فیلدهای توصیفی شناسنامه را وارد نمایید. لازم به ذکر است که برای ادامه مراحل باید حداقل فیلدهای اجباری را با دقت تکمیل نمایید.

در مرحله بعد می‌توانید مستندات کالاهای خود را با افزودن فایل در سامانه ثبت نمایید. دقت بفرمایید که این مرحله اختیاری است. پس از انتخاب گزینه ثبت و اعمال پیش نمایش از اطلاعات به شما نمایش داده می‌شود. با فشردن گزینه تایید اطلاعات کالاهای شما ثبت می‌شود.

پس از پایان فرایند ثبت اطلاعات شما می‌توانید از قسمت فهرست کالاهای وارداتی برای دریافت شناسنامه تولید شده اقدام نمایید. به این نکته توجه داشته باشید که در صورتی که در مراحل ابتدایی کد GTIN را ثبت کرده باشید. بارکد GTIN نیز برای کالاهای شما تولید می‌شود.

برای جستجو شناسه کالا چه کار باید بکنیم؟

در صورت نیاز به جستجوی شناسه کالا در سامانه کافی است در صفحه اولیه سامانه از قسمت بالایی و فیلد جستجو استفاده نمایید. در این بخش شما می‌توانید با تنظیمات مختلفی جستجو را انجام دهید و به شناسه کالا مورد نظر دسترسی پیدا کنید. همچنین شما امکان افزودن کالا با کالای مورد نظر به کالاهای منتخب خود را نیز دارید.

تصویر سامانه قرار داده شود

انواع شناسه کالا گه باید بدانید

همانطور که گفته شد شناسه کالا مجموعه‌ای از فیلدهای توصیفی اطلاعات کالا است که برای هر قلم کالا تعیین و در سامانه جامع تجارت ثبت می‌شود. اما انواع شناسه چیست؟ به طور کلی انواع این شناسه موجود برای کالاها را به صورت زیر می‌توان نام برد:.

  • شناسه داخلی :   این شناسه 13 رقمی است و بر اساس نظام جامع طبقه بندی کالا تعیین می‌شود.
  • شناسه  IRC: این شناسه مختص سازمان غذا و دارو بوده و تعین کننده تایید این سازمان بر کالای مورد نظر است.
  • شناسه IVC : شناسه‌ای است که توسط سازمان دامپزشکی کشور به کالاهایی نظیر داروهای دامپزشکی ، افزودنی‌ها و مکمل‌ها و ملزومات و تجهیزات دامپزشکی تخصیص داده می‌شود.
  • شناسه GTIN : شناسه جهانی کالا که در بیش از 110 کشور دنیا مورد تایید است.
  • شناسه IMEI : این شناسه 15 رقمی مربوط به تمامی تجهیزات دارای سیم کارت است.
  • شناسه VIN : شناسه 17 رقمی است که توسط کارخانه برای خودروهای تولیدی تعیین می‌شود.

برای راهنمای در ثبت شناسه کالای خود با شرکت بازرگانی ایمنتجارت کارآمد تماس بگیرید. متخصصین ما با سال‌ها تجربه شما را راهنمایی خواهند کرد.

ترخیص کالا با شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد

مطابق آیین نامه اجرایی تبصره ۳ ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق و بر اساس ابلاغیه وزارت صنعت،‌معدن و تجارت کلیه واردکنندگان کالا باید نسبت ثبت اطلاعات و دریافت شناسه کالا اقدام نمایند. بر اسا این قانون کلیه فرایندهای تجاری به ویژه ‌ترخیص کالا تنها با شناسه کالا امکان پذیر خواهند بود.

از طرفی با گسترش دامنه فعالیت‌های بازرگانی و افزایش تولیدات ملی و افزایش تنوع کالا و خدمات،  مدیریت زنجیزه تامین نیازمند کنترل و مدیریت بیشتری است. در این راستا یکی از چالش‌های بزرگ امکان شناسایی کالا و خدمات به صورت یونیک است. در چنین شرایطی استفاده از سیستم‌های کدگذاری کالا یک راه حل بسیار کارآمد است. کد کالا به تجار و بازرگانان در فرایند خرید و فروش و به مسئولین گمرک در شناسایی و اعتبار سنجی محصولات وارداتی کمک می‌کند. کد کالاهای وارداتی شما چیست؟ برای کسب پاسخ این سوال بهتر است با شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد تماس بگیرید.

شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد خدمات بسیار گسترده‌ای در واردات کالا و ترخیص کالا به شما تجار و بازرگانان گرامی ارائه خواهد کرد. در واقع از منبع یابی و سورسینگ، تهیه پیش فاکتور و عقد قرارداد تا حمل و نقل و ترخیص کالا ایمن تجارت کارآمد در تمامی مراحل همراه شما خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاروه بازرگانی و یا پاسخگویی به سوالات شما در خصوص ثبت شناسه کالا کافی است با متخصصین ما در ایمن تجارت کارآمد تماس بگیرید.

برخی خدمات دیگر شرکت بازرگانی ایمنتجارت کارآمد که باید بدانید:

  1. مشاوره بازرگانی
  2. منبع یابی و سوریسنگ کالا
  3. بازرسی کالا و اخذ مجوزات لازم جهت واردات
  4. واردات از چین
  5. واردات از دبی
  6. واردات از ترکیه
  7. حمل و نقل و بیمه کالا
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
ایمن تجارت را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Leave a Reply