شرایط اخذ مجوز واردات ماشین آلات تولید داخل کشور

 ماشین آلاتی که تولید داخلی هستند همانند سایر  دستگاه های خارجی جهت خروج از کارخانه و نیز فروش در بازارهای داخلی و خارجی و رسیدن به مقصد نهایی باید مراحلی را طی کنند، که از جمله آنها اخذ مجوز می باشد.

در این مقاله از سایت ایمن تجارت کارآمد با ما همراه باشید تا شرایط اخذ مجوز واردات ماشین آلات تولید داخل کشور را برای شما توضیح دهیم. این ماشین آلات شامل تمام دستگاه های عملیاتی در صنایع مختلفی چون صنعت حفاری و معدن، راهسازی و غیره هستند که مورد نیاز کارخانجات و صنایع بوده و مشابه خارجی آن در کشور وجود ندارد.

چنانچه شما از افرادی هستید که در این زمینه مشکل و یا سوالی دارید، مطالعه این مقاله می تواند به شما کمک نماید. ابتدا جهت آشنایی شما به موضوع اینکه چه ماشین آلات و دستگاه هایی در داخل نیز تولید شده می پردازیم. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

تولید کنندگان ماشین آلات و دستگاه های داخل کشور

با توجه به تحریم هایی که به کشور وارد است و نیز با توجه به امکانات ساخت داخل ایران این زمینه برای تولید کنندگان و سازندگان فراهم شده تا جهت رونق تولید و پرهیز از استفاده انواع مشابه دستگاه های خارجی ماشین آلاتی را برای استفاده عموم به ویژه صنایع در اختیار آنها قرار دهند.

از جمله بهتزین تولید کنندگان و ماشین آلاتی و دستگاه های تولید داخلی که در زمینه های مختلف صنعتی و معدنی و کشاورزی و غیره هستند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

بهترین تولید کنندگان ماشین آلات معدنی و راهسازی شرکت دلتا راه ماشین، پارس لودرز، شرکت هلیکو و شرکت صنعتی توران تو می باشد. همچنین ماشین آلاتی که در داخل کشور تولید می شود شامل بلدوزر، لودر، بیل هیدرولیکی با قدرت کمتر از ۳۵۰ اسب بخار، دامپتراک و تراک معدنی با وزن ناخالص کمتر و مساوی ۱۰۰ تن، دریل واگن با قطر کمتر از ۶ اینچ و غیره هستند.

ماشین آلات کشاورزی شامل تراکتور دو چرخ، کمباین، دستگاه دروگر، پمپ انژکتور و غیره می باشند. حدود ۹۵ درصد از دستگاه ها و ماشین آلات کشاورزی ساخت ایران می باشند و از بزرگ ترین تولید کننده های آن می توان به تراکتور سازی ایران، کشت گستر تبریز، گنجینه، ماشین سازی کریمیان صنعت و غیره هستند.

همچنین ماشین آلات صنعتی، پتروشیمی و پالایشگاهی که شامل دستگاه های فرزکازی، دستگاه های برش و غیره بوده توسط بهترین تولید کنندگانی نظیر ماشین سازی اراک، آلفالاوال ایران، صنایع فلزی کوشا، سوت ماشین، شاهین ماشین صنعت، سوت ماشین و سام تجهیز افزار خاورمیانه و سایر برندهای برتر ایرانی ساخته و طراحی می گردند.

از دیگر دستگاه ها و ماشین آلات تولید داخلی دستگاه های چاپ و بسته بندی، دستگاه های مربوط به صنعت پلاستیک سازی و بریکت سازی و غیره می باشند که توسط بهترین برندهای ایرانی تولید و در بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود.

با توجه به اینکه واحدهای تولیدی همواره با گسترش تکنولوژی و پیشرفت همراه هستند، از این رو دستگاه ها و ماشین آلات بسیاری همه ساله در لیست محصولات و کالاهای تولیدی قرار می گیرد که شما می توانید آنها را به طور کامل در سایت وزارت صنعت ملاحظه کنید.

شرایط و نکات اخذ مجوز برای واردات دستگاه و ماشین آلات تولید داخل

طبق ابلاغیه سرپرست دفتر ماشین آلات صنعتی و ساختمانی و کشاورزی و معدنی وزارت صنعت جهت واردات به استان های مختلف کشور بدین شرح می باشد:

ماشین آلاتی مجوز ورود به استان های دیگر را دارند که ثبت سفارش آنها انجام گرفته و از جنبه ساخت مشکلی نداشته باشند، می توانند از مسیرهای مجاز و به روش قانونی اقدام نمایند.

این ماشین آلات شامل تمامی دستگاه های صنعتی و معدنی که در لیست فهرست اعلام شده در جدول شماره ۱ در سازمان صنایع و معادن و بازرگانی ایران می باشد. پیرو این ابلاغیه که در ۱۷ اردیبهشت اعلام شد، مقرر گردیده است که بعد از بررسی و تایید ساخت داخل و ثبت سفارش امکان واردات به استان های مختلف از طریق  مسیرهای زیر امکان پذیر باشد.

لیست ماشین آلات مندرج در جدول شماره یک به قرار زیر است:

  • بلدوزر با قدرت بیش از ۳۲۰ اسب بخار
  • لودر با توان بالای ۳۹۰ اسب بخار
  • بیل هیدرولیکی با توان بالای ۳۵۰ یا مساوی اسب بخار
  • دامپتراک و تراک معدنی وزن ناخالص بالای ۱۰۰ تن
  • ماشین آلات حفاری در حدود بالای ۶ اینچ
  • ماشین آلات خاص مربوط به معادن زیر زمینی

بخش بازرگانی

 باید صاحبان و وارد کنندگان کالا نسبت به عقد قرارداد و منو کالا با بهره برداران و پیمانکاران ماشین آلات نو و مستعمل با حداکثر ۵ سال ساخت اقدام کنند.

امور معادن

بر اساس آیین نامه اجرایی قوانین معادن کشور ماشین آلاتی که در فهرست مندرج در جدول شماره ۲ مقرر گردیده است که به منظور تسریع و تامین تعداد زیاد ماشین آلات مورد نیاز معادن، به ازای یک خرید دستگاه از سازندگان داخل کشور، یک دستگاه نیز وارد شود.

همچنین ثبت سفارش این ماشین آلات طبق آنچه که در جدول شماره ۲ شرح داده شده است، باید با شرکت سازنده ماشین آلات واجد شرایط بوده و عقد قرارداد آنها عملیاتی و منوط به امضا و انجام پیش پرداخت صورت پذیرد.

در صورتی که قرارداد به طور عملیاتی احراز شد، خریدار و یا وارد کننده می تواند به همان تعداد و طبق مشخصات فنی دستگاه در قرارداد مجوز واردات را دریافت کند. اما چنانچه در مواقعی فقط نیاز به واردات یک دستگاه بوده، وارد کننده باید مبلغ هزینه واردات را به تولید کننده پرداخت کرده و هزینه پیش پرداخت را نیز بپردازد. همچنین باید قرارداد عملیاتی بین تولید کننده و وارد کننده منعقد و احراز شود تا صدور مجوز جهت واردات ماشین آلات مندرج در لیست جدول شماره ۲ امکان پذیر باشد.

شرط دیگر جهت اخذ مجوز واردات اینکه باید قرارداد عملیاتی با تولید کننده در سامانه تجارت بارگذاری شده و این یکی از مدارک مهم برای خرید و واردات کالا است.

دیگر آنکه دستگاه ها و سازمان های مشمول قانون از این بند آیین نامه به دلیل حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی و نیز حامی کالای ایرانی مستثنی هستند و باید طبق مفاد بند ۵ و ۱۷ عمل نمایند.

تعرفه برخی از کالاهای وارداتی تولید داخل و مندرج در جدول شماره ۲ شامل موارد زیر می باشد:

  • شماره تعرفه ماشین آلات معدنی و راهسازی بلدوزر ( قدرت کمتر و یا مساوی ۳۲۰ اسب بخار) ۸۴۲۹۱۱۱۱
  • شماره تعرفه لودر ( با قدرت کمتر و یا مساوی ۳۹۰ اسب بخار )، کدهای ۸۴۲۹۵۱۱۱ و ۵۱۲۱
  • شماره تعرفه بیل هیدرولیکی با قدرت کمتر از ۳۵۰ اسب بخار با کدهای ۵۲۱۱ و ۸۴۲۹۵۲۲۱ و نیز بیل هیدرولیکی با کدهای تعرفه ۲۱ و ۸۴۲۹۵۹۱۱
  • شماره تعرفه دامپتراک و تراک معدنی با وزن ناخالص کمتر و مساوی ۱۰۰ تن با کد تعرفه ۸۷۰۴۱۰۹۰
  • دریل واگن با قطر کمتر از ۶ اینچ با کد تعرفه ۸۴۳۰۴۱۱۰

شما می توانید جهت استعلام قیمت و ثبت سفارش برای اقلام وارداتی تولید داخل با کارشناسان ما در تیم بازرگانی ایمن تجارت کارآمد ارتباط بگیرید.

در این راستا شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد با چندین سال سابقه درخشان در حوزه  خرید و فروش ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، حفاری، و غیره و نیز تجارت بین الملل خدمات بهینه خود را در زمینه سفارش بهترین دستگاه ها و ماشین آلات ارائه نموده و از ابتدا تا انتهای خرید و واردات و رسیدن به مقصد نهایی همراه شما خواهد بود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از نحوه انجام خدمات در زمینه خرید و فروش انواع دستگاه و ماشین آلات و تجهیزات داخلی با مشاورین ما در تیم بازرگانی ایمن تجارت کارآمد تماس بگیرید.

نوشته های مرتبط
هزینه گمرکی چیست؟
هزینه گمرکی چیست؟

هزینه های گمرکی وجوهی هستند که جهت بعضی از خدمات گمرکی مثل تخلیه ، بارگیری یا باربری ، صفافی یا مشاهده بیشتر

استاندارد اجباری چیست و چرا وجود دارد؟ راهنمای کامل

در دنیای تجارت امروز، صادرات و واردات کالا نقشی حیاتی در رونق اقتصادی ایفا می‌کند. در این میان، کیفیت و مشاهده بیشتر

اخذ پروفرمای مواد شیمیایی

یکی از بیشترین محصولات و کالاهای وارداتی به ایران مواد شیمیایی هستند. مواد شیمیایی به دلیل کاربردهای گوناگون در تولید مشاهده بیشتر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
پیمایش به بالا