واردات کالا از روسیه به ایران چگونه است؟

واردات کالا از روسیه به ایران چگونه است؟

یکی از کشورهایی که عضو اتحادیه اورآسیا و از فعالان ممتاز در زمینه تجارت می باشد،  کشور روسیه است. این کشور سالانه بسیاری از محصولات و کالاها را به کشورهای مختلف صادر می کند و به لحاظ صادرات یکی از کشورهای فعال در این زمینه است.

اما برای واردات کالا از روسیه شرایطی لازم است که ما در این مقاله از شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد قصد داریم توضیحاتی را در مورد نحوه واردات ارائه داده و به بررسی کالاهای وارداتی از این کشور بپردازیم،  که می تواند به شما علاقه مندان و افراد مبتدی در حوزه تجارت بین المللی کمک نماید.  لطفا با ما در این مطلب همراه باشید.

بررسی بازار اقتصادی و تجاری روسیه

روسیه از پهناورترین کشورهای جهان است.  این کشور مرزهای زمینی و دریایی با ۱۴ کشور اروپایی و آسیایی از جمله ایران دارد که تمامی کالاهای وارداتی از این کشور از طریق دریای خزر و با استفاده از کشتی وارد ایران می شود.

ایران نیز به دلیل همسایگی از طریق مرز دریایی تا کنون توانسته مبادلات اقتصادی گسترده ای با روسیه داشته باشد که از جمله مبادلاتی که بین دو کشور ایران و روسیه صورت گرفته است،  محصولات کشاورزی و صنعتی هستند.

همچنین روسیه به دلیل تولید بیش از ۱۰ میلیون و ۴۸۵ هزار بشکه نفت در سال از کشورهایی می باشد که در حوزه تجارت محصولات وابسته نفت،  گاز و مایعات نفتی نیز از فعالان اقتصادی است.  این کشور دارای ظرفیت های خوبی می باشد که باعث می شود،  تجار و بازرگانان ایرانی تمایل به واردات و صادرات کالا و تجارت با روسیه داشته باشند.

از موارد دیگری که ویژگی های اقتصادی این کشور را ممتاز تر می کند،  عبارتند از:

  • میزان تولید ناخالصی سالانه حدود ۱۸۶۱ میلیارد دلار
  • ایجاد تشکل های گمرکی و مبدل شدن به یک بلوک اقتصادی بزرگ با کشورهای قزاقستان، بلاروس،  ارمنستان،  قرقیزستان در قالب اتحادیه اورآسیا
  • مبادلات بین المللی گسترده با کشورهای مختلف دنیا به میزان سالانه ۳۹۹۶۸ میلیون دلار

گر چه که محصولاتی نظیر کالاهای کشاورزی و صنعتی بین دو کشور ایران و روسیه مبادله می شود. اما به دلیل تعاملات سیاسی،  درصد اندکی از تبادلات خارجی مختص به کشور روسیه می باشد و واردات کالا از روسیه به ایران بسیار ناچیز است.

با این وجود سالیان سال روسیه از شرکای اصلی اقتصادی سیاسی ایران بوده و کالاهای روسی که بخش عمده آن تولیدات صنعتی و نظامی هستند،  از اصلی ترین کالاهای وارداتی این کشور به ایران و سایر کشورها می باشد که از طریق گردشگری و با استفاده از انرژی های مفید توانسته اقتصاد خود را هر چه بیشتر از پیش بهبود بخشد.

مهم ترین کالاهای وارداتی از روسیه چه می باشند؟

روسیه به عنوان یکی از بزرگ ترین کشورهای صادر کننده جهان،  کالاهای مختلفی را به سر تاسر دنیا از جمله ایران صادر می کند که عمده ترین آنها می توان به ماشین آلات و برخی قطعات مهم و کاربردی و یا فلزات و محصولات صنعتی اشاره کرد.

اما مهم ترین کالاهای صادراتی روسیه به کشورهای سر تاسر جهان سوخت و گازهای مختلف می باشد که از این لحاظ با کشورهای بزرگ تولید کننده نفت در رقابت است و مقادیر زیادی نفت را همه ساله به اروپا صادر می کند.

روسیه همچنین با داشتن آب و هوای سردسیر دارای یک سری محصولات غذایی ویژه است که همین موضوع تجار ایرانی را ترغیب به وارد کردن این قبیل کالاها به کشور نموده و به همین دلیل اغلب واردات از روسیه به ایران، محصولات غذایی مرغوب و مناسب می باشد.

بنابراین اگر بخواهیم عمده کالاهای وارداتی از روسیه به کشورهای جهان و ایران را به طور جداگانه لیست بندی کنیم،  شامل موارد زیر هستند:

کالاهای وارداتی روسیه به نقاط مختلف جهان که عبارتند از

  • زغال سنگ و نفت خام
  • سنگ های گران قیمت نظیر الماس، پلاتین و غیره
  • کودهای شیمیایی و معدنی و پتاسیم و فسفر
  • قطعات فلزی
  • انواع ماهی های منجمد
  • چدن خام و اشپیگل ( نوعی چدن به شکل لخته )
  • محصولات تخت نورد شده از آهن
  • هیدروکربورهای آروماتیک مخلوطی

کالاهای وارداتی روسیه به ایران

  • ذرت و جو
  • لاشه گوشت گوسفندی غیر منجمد
  • دانه های روغنی نظیر سویا، دانه روغنی کلزا و حبوبات و روغن خام سویا
  • قطعات مورد نیاز و اساسی برای نیروگاه های اتمی، تجهیزات و قطعات فلزی و صنعتی
  • واگن های مخزن دار
  • دی اکسید تیتانیوم
  • لوله های حفاری ( نوع لوله وزنه ای )
  • کلرید پتاسیم برای چاه های نفت

قوانین گمرکی کشور روسیه

گمرکات روسیه نیز همانند هر کشوری برای معاملات در سطح بین المللی دارای قوانینی می باشد که آشنایی با آنها می تواند به تجار و فعالان اقتصادی کمک کند تا این روند هر چه آسانتر و سریع تر طی شود.

در این راستا شما می توانید جهت آشنایی با قوانین گمرکی روسیه،  و کسب اطلاعات بیشتر و همچنین فعالیت در حوزه تجارت با این کشور با کارشناسان ما در شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد تماس بگیرید.

همانطور که در مطالب قبلی نیز اشاره شد،  گمرکات روسیه تحت مدیریت و نظارت ادارات هفتگانه در مناطق مسکو،  سنت پترزبورگ،  نیژنی نوگراد،  روستف و پکاترینبورگ، نوسیبیرسک و ولادی وستک فعالیت می کند و دفاتر نمایندگی در کشورهایی مانند آلمان،  فنلاند،  بلژیک،  اوکراین،  بلاروس،  قرقیزستان و غیره نیز دارد.

اغلب مبادلات تجاری میان ایران و روسیه از طریق گمرک آستاراخان انجام می گیرد. به طور کلی فعالیت سیستم گمرکی روسیه بر اساس قوانین فدرال و موافقتنامه های بین المللی پایه ریزی شده که این اصول به تصویب وزارت توسعه اقتصادی و تجارت،  وزارت دارایی و بانک مرکزی این کشور رسیده است.

از آنجایی که روسیه از کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی می باشد،  لذا طبق قوانین این مجموعه نیز اقدام به واردات و صادرات کالا می نماید.  از این رو برای اغلب کالاها به جز در بخش های نفت و گاز که عمدتا معاف از مالیات بوده ممنوعیتی برای صادرات و واردات کالا ندارد. برای کالاهایی که نیز شامل مالیات بوده،  معمولا ۱۸ الی ۲۰ درصد می باشد که عودت داده می شوند.

از نکات مهم برای واردات کالا از روسیه که لازم به ذکر است، اینکه شخص صادر کننده کالا باید نسبت به واریز ارز حاصل از میزان درج شده به حساب بانکی شرکت در کشور روسیه متعهد گردد. با این حال واردات کالا از روسیه در صورتی که با قوانین آشنا بوده موضوع پیچیده ای نیست و تعرفه‌های واردات و یا صادرات کالا از روسیه متغیر نمی باشد.

روش های مختلف برای واردات کالا از روسیه

چند روش حمل و نقل جاده ای،  دریایی و هوایی برای واردات کالا از روسیه وجود دارد که در ادامه به طور مختصر در مورد هر یک از آنها توضیح خواهیم داد.

روش حمل و نقل دریایی

این روش یک گزینه مناسب برای حمل و نقل کالا از روسیه است زیرا که روزانه کشتی های حمل و باربری زیادی بین دو کشور جا به جا می شود که می تواند در تسریع و بهبود این روند موثر باشد.  بیشترین واردات کالا از راه دریایی از گمرکات بندر انزلی و امیر آباد صورت می گیرد.

روش حمل و نقل جاده ای

یکی از مسیرهای حمل و نقل جاده ای برای واردات و صادرات کالا از کشور روسیه از طریق جمهوری آذربایجان است.  این مسیر از جمهوری داغستان در روسیه عبور نموده و یک روش امن برای حمل و واردات کالاها از روسیه به ایران می باشد.  به این دلیل که فقط کامیون هایی با تابعیت روسی می توانند از این مسیر عبور کنند. لازم به ذکر است که این مسیر تنها برای واردات کالا از روسیه می باشد و به دلایل امنیتی کامیون های ایرانی نمی توانند از این مسیر عبور نمایند.

روش حمل و نقل هوایی

بهترین زمان استفاده از این روش هنگامی که کالاها نیاز به انتقال سریع داشته باشند،  حمل و نقل هوایی گزینه مناسبی است.

البته امروزه عمده واردات کالا از روسیه از طریق حمل و نقل هوایی می باشد. زیرا ناوگان های هوایی روسیه بر اساس استانداردهای روز دنیا ساخته شده اند،  و این کشور دارای بهترین خطوط هوایی برای حمل و انتقال کالاهای مختلف به سراسر دنیا می باشد.

شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد

روسیه از گذشته تا به اکنون از شرکای اقتصادی ایران بوده و همین موضوع باعث مبادلات کالاهای زیادی بین دو کشور گردیده است.  بنابراین برای اینکه بتوانید در زمینه تجارت با روسیه سودهایی کلانی کسب کنید،  باید اصول و قوانین واردات و صادرات به این کشور را بدانید.

کارشناسان ما در تیم بازرگانی ابراهیمی با بیش از چند سال سابقه مفید و درخشان در حوزه تجارت از ابتدا تا انتهای این مسیر با ارائه مشاوره های تخصصی و خدمات بهینه در زمینه ترخیص کالا، نحوه حمل و نقل کالا،  و اخذ مجوزهای لازم و غیره در واردات کالا از روسیه و سایر اقدامات، شما را یاری نموده تا در سریع ترین زمان و با حداقل هزینه کالای خود را ترخیص و وارد کشور نموده و از این طریق نیز سود زیادی کسب کنید.

شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در این زمینه با مشاوران مجرب ما در تیم ترخیص کاری ایمن تجارت کارآمد در ارتباط باشید.

تاریخ انتشار : ۴ بهمن ۱۴۰۲
ایمن تجارت را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Leave a Reply