منظور از واردات در مقابل صادرات چیست؟

منظور از واردات در مقابل صادرات چیست؟

همزمان با توسعه و رشد اقتصادی جنبه های صنعتی و غیره نیز در حال پیشرفت است.  بنابراین نیاز جوامع به تجهیزات و مواد اولیه و سایر محصولات رو به فزونی می باشد،  و همه ساله میزان افزایشی در کالاهای وارداتی و صادراتی وجود دارد که درآمد زیادی را برای تجار  و فعالان اقتصادی در بردارد.

در واقع با واردات و صادرات کالاها تولید کنندگان و صنعتگران می توانند با ورود تجهیزات و مواد اولیه کالاهای صادراتی خود را تولید نموده و از این طریق سود و سرمایه زیادی در بین کشورها در حال گردش است که می تواند به توسعه و پیشرفت هر چه بیشتر کمک نماید.

ما در این مطلب قصد داریم تا به توضیحات بیشتر و بررسی مقوله واردات در مقابل صادرات بپردازیم که از  موضوعات داغ در دنیای تجارت بین الملل بوده و اقتصاد جهانی را تحت تاثیر خود قرار داده است.  به طوری که باعث پیشرفت و توسعه در جنبه های مختلف اقتصادی می گردد.  لطفا با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

توضیح مفهوم واردات در برابر صادرات

همانطور که در بخش مقدمه به آن اشاره کردیم واردات در مقابل صادرات به روشی گفته می شود که طی آن با وارد کردن کالاها و مواد اولیه مورد نیاز، می توان کالاهای مورد نظر را تولید و صادر کرد. این امر موجب کسب سود و امتیازات زیادی برای تولید کنندگان شده و باعث رشد بی سابقه اقتصاد در همه سطوح می گردد.

به دلیل اوضاع و شرایط اقتصادی همه ساله کالاهای وارداتی و صادراتی به منظور پیشرفت چشمگیرتر بخش اقتصادی در بین کشورها مبادله می شود.  به طوری که افزایش میزان صادرات سود و ارز بیشتری را وارد کشور نموده که به نفع اقتصاد و فعالان تجاری نیز می باشد.

همچنین با وارد کردن کالاهای مورد نیاز صنعتگران می توان کالاهای صادراتی مورد نظر را تولید کرد و از این طریق امتیازات زیادی را برای تولید کنندگان فراهم می آورد. در واقع تجارت یکی از حوزه هایی است که به شدت اقتصاد جهانی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و از این طریق جوامع و کشورها به کالاهای مورد نیازشان دسترسی می یابند.

از طرفی تجارت و واردات در مقابل صادرات مجال را برای صنعتگران گسترده تر نموده تا بتوانند فعالیت های خود را در زمینه تولید و کسب درآمد توسعه و افزایش دهند. زیرا که کسب درآمد از طریق واردات و صادرات بسیار بالاست و سرمایه زیادی را بین کشورها جا به جا می کند.  به خصوص در شرایط تحریم در کشور ما که واردات کمی غیر ممکن و دست نیافتنی شده، صادرات کالا می تواند تولید کنندگان داخلی را روی پا نگه دارد.  این روش همچنین تضمینی برای واردات کالاهایی است که موجب فراهم کردن سود زیادی برای کسب سرمایه می شود.

بررسی بخشنامه روش واردات در برابر صادرات

برای هر تجارت در حوزه بین المللی از واردات و یا صادرات نیاز به رعایت یک سری قوانین و مقررات خاص است.  بنابراین در واردات مقابل صادرات نیز این قاعده مستثنی نمی باشد.

بر اساس بخشنامه و قوانین مربوط به این روش صادر کنندگان می توانند از طریق ابلاغ اطلاعات در مورد پروانه کسب و کارشان،  وارد کنندگان را ترغیب به انتقال ارزهای حاصل از ثبت سفارش کالاهای تولید شده توسط تولید کنندگان و صادر کنندگان نمایند.  این اطلاعات توسط سازمان توسعه و تجارت جهت شناسایی صحیح آنها جمع آوری شده و مورد بررسی قرار می گیرد.

بنابراین صادر کنندگان می توانند ارز حاصل از معاملات خود را دلخواه دریافت نمایند. منوط به اینکه وارد کنندگان تمایل به سودآوی ارزی حاصل از درآمد صادر کننده تمایل داشته باشد. در این صورت می توان جهت ثبت سفارش کالا در روش واردات در مقابل صادرات اقدام نمود.

همچنین برای اینکه وارد کنندگان بتوانند ارزهای حاصل از ثبت سفارش خود را برآورد کنند باید به بانک عامل مراجعه نموده و بعد از ارائه اطلاعات مربوط به پروانه صادراتی صادر کنندگان،  نسبت به دریافت ارز جهت درخواست برای ثبت سفارش اقدام کنند.

شرکت ایمن تجارت کارآمد با بهره گیری از متخصصین مجرب از بهترین تیم های بازرگانی جهت ترخیص کالا و به روش واردات در مقابل صادرات می باشد، که خدمات بهینه ای را به شما عزیزان ارائه می کند.  شما می توانید جهت اطلاع از خدمات،  استعلام،  قیمت و لیست کالاهای وارداتی در مقابل صادرات با کارشناسان ما تماس بگیرید.

نحوه ثبت سفارش در روش واردات در مقابل صادرات

برای اینکه واردات در مقابل صادرات به روشی صحیح و اصولی انجام بگیرد و صادر کننده بخواهد واردات با ارز حاصل از صادرات انجام بگیرد،  نیاز به طی کردن مراحلی است که در ادامه آن را شرح داده ایم:

ابتدا صادر کننده باید سفارش خود را مبنی بر تامین ارز ثبت کند.  برای این کار باید به سامانه نیمایی مراجعه کرده و نوع بانک را برای عملیات بانکی خود انتخاب نماید.  همچنین گزینه از محل صادرات برای تامین ارز را انتخاب و فرآیند ثبت سفارش را تکمیل کند. سپس با کلیک روی گزینه از نوع  « ارز اشخاص از محل صادرات»  گواهی ثبت آماری را ارائه دهد.

در صورت تایید از طرف بانک مرکزی،  بانک عامل اطلاعات پروانه صادراتی را از فرد درخواست کننده ارز یعنی شخص صادر کننده می خواهد. بنابراین بانک عامل باید بعد از دریافت گواهی از صادر کننده،  آن را در سامانه تامین ارز ثبت کند.

در نهایت نیز تمام اقدامات مربوط به واردات کالا و پرداخت مبالغ تعیین شده که این هزینه ها باید مطابق با چارچوب قوانین دولتی انجام گیرد.

نحوه استفاده از مزایا و منافع واردات در مقابل صادرات

روش واردات در مقابل صادرات باید به نحوی مورد استفاده قرار بگیرد که در مقابل واردات،  صادرات نیز صورت پذیرد،  و دو قطب واردات و صادرات به یک میزان سودمند باشد. زیرا که دولت باید واردات و صادرات را به گونه ای مدیریت کند که هر امتیاز متعلق به وارد کنندگان،  دلیل آن صادرات توسط این افراد باشد.

همچنین روش واردات در مقابل صادرات باید در ارتقا صادرات موثر بوده و موجب کاهش آن نشود.  زیرا که سالانه مبالغ و ارز زیادی از کشور خارج می گردد که برای بازگرداندن آن باید صادر کنندگان تلاش بیشتری نموده و حوزه صادرات را رونق و ارتقا ببخشند.

از این رو صادر کنندگان و فعالان اقتصادی در این حوزه باید مجوزهایی را اخذ نمایند.  زیرا که دانستن اطلاعات و کسب دانش فنی در این زمینه به تجار کمک می کند تا گام های استوار و محکم تری را برداشته و به سودهایی کلانی نیز برسند.

در این زمینه تیم بازرگانی ابراهیمی آماده هر گونه خدمات بهینه برای تجار گرامی می باشد تا بتوانند مراحل واردات در مقابل صادرات را بدون هیچ مشکلی و با هدف سودآوری بیشتر ارائه کنند.

چه زمانی استفاده از روش واردات در مقابل صادرات سودمند است؟

چنانچه قصد جا به جایی کالا در جهت تولید کالاها و تجهیزات تولیدی است این روش می تواند سود مورد انتظار را به همراه داشته باشد. بنابراین اگر روش واردات در مقابل صادرات برای ورود کالاهایی که صادرات آنها در رشد اقتصاد تاثیر نداشته باشد،  نه تنها نیاز مردم را رفع نمی کند،  بلکه نمی توان از آن به عنوان کاری و سود اقتصادی یاد کرد.

بنابراین اقدام و فعالیت تجاری در حوزه واردات در برابر صادرات باید حرفه ای بوده که سبب رشد و توسعه کسب و کارها شود و کسب سودها و مزایای بالاتر را برای کشور فراهم آورد. در غیر این صورت سبب بروز خسارت و زیان های سنگینی برای کشور می گردد.

در واقع می توان از این روش برای زمانی که قیمت های نهایی عرضه کالا موجب زیان و خسارت به تولید کننده ها شده استفاده کرد، و از این طریق هزینه ها را کاهش داد. زیرا که این روش باعث می شود تا کالاها قیمتی به صرفه داشته و در ترغیب و انگیزه مردم برای خرید این کالاها تاثیر دارد. همچنین این روش برای طرفین صادرات و واردات سودها و مزایایی مانند تخفیف در مالیات ها را بر خواهد داشت.

شرکت خدمات و بازرگانی ایمن تجارت کارآمد

به دلیل تحریم هایی که در شرایط کنونی کشور ما موجود است،  روش واردات در مقابل صادرات می تواند به تولید کنندگان و فعالان اقتصادی کمک نموده تا بتوانند کمی از بار مشکلات و سختی ها سر بلند کرده و  با تولید داخلی به کسب در آمد و سود بپردازند.  البته همانطور که در این مطلب هم گفته شد استفاده از این روش باید با اطلاعات کافی و دانش تخصصی و حرفه ای صورت گیرد تا بتوان از ضرر و زیان های احتمالی در این روش جلوگیری کرد.

شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد با تیم مجرب و حرفه ای به شما و افرادی که علاقه مند به تجارت بین المللی در حوزه واردات در مقابل صادرات بوده کمک خواهد کرد تا بدون دریافت هیچ گونه مالیاتی و در کمترین زمان و با حداقل هزینه بتوانید کالای خود را ترخیص نمایید.

همچنین شما می توانید جهت استعلام قیمت ها و اطلاع از تعرفه های گمرکی و شرايط و ضوابط ثبت سفارش با کارشناسان و مشاوران ما در تیم بازرگانی ابراهیمی در ارتباط باشید و اطلاعات به روز و کافی را در زمینه واردات و صادرات کالا به این روش کسب نمایید.

تیم بازرگانی ایمن تجارت کادری پر قدرت و مجرب برای تحقق خواسته های شما برای تجارتی پر سود می باشد.  جهت اطلاعات بیشتر  و کسب مشاوره رایگان در زمینه واردات در مقابل صادرات تماس بگیرید.

تاریخ انتشار : ۴ بهمن ۱۴۰۲
ایمن تجارت را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Leave a Reply