دیماند در گمرک چیست؟ تعرفه دیماند + نمونه فرم

گمرک و امور بازرگانی به عنوان یکی از زمینه‌های کلیدی در حوزه تجارت بین المللی، دارای اصطلاحات تخصصی زیادی است که برای افرادی که با این عرصه آشنا نیستند، گام برداشتن در این مسیر چالش‌برانگیز است.

یکی از اصطلاحات مهم در گمرک، “دیماند” است که در فرآیند واردات کالا و صادرات بین‌المللی به کار می‌رود. تاجران و بازرگانانی که تصمیم به شروع تجارت دارند، نیاز به آشنایی کامل با این اصطلاحات و نحوه تشریفات گمرکی دارند.

اگر به دنبال به دست آوردن اطلاعات بیشتر درباره دیماند گمرک هستید، پیشنهاد می‌شود که تا انتهای این مقاله از وبسایت ایمن تجارت کارامد همراه ما باشید. در این مقاله، ما قصد داریم به شما توضیح دقیقی از مفهوم دیماند و چگونگی پرداخت دیماند گمرک را ارائه دهیم.

دیماند در گمرک چیست؟

دیماند گمرک، به هزینه‌هایی اطلاق می‌شود که به منظور ارائه خدمات گمرکی خارج از ساعات اداری یا در مکان‌های غیر از اماکن گمرکی به وجود می‌آید. این هزینه‌ها بر اساس آیین‌نامه اجرایی قانون گمرکی تعریف شده‌اند و بیشترین تاثیر را بر خروج کامیون‌ها دارند. به عبارت دیگر، این هزینه برای پشتیبانی از فعالیت‌های گمرکی در تمام زمان‌ها و ایام در نظر گرفته شده است.

فعالیت‌های شبانه‌روزی گمرک در ازای پرداخت دیماند

در گمرک دیماند به دو دسته اداری و غیراداری تقسیم می‌شود. خدماتی که توسط کارکنان گمرک انجام می‌شود، دیماند اداری است؛ اما خدماتی که توسط پیمانکاران در گمرک صورت می‌گیرد تحت مجموعه دیماند غیراداری قرار می‌گیرد.

باید بدانید دیماند گمرک، هزینه‌ای نیست که تنها توسط انبارهای عمومی گمرک اخذ شود؛ بلکه برای خدمات بندری نیز به کار می‌رود. شاید فکر کنید دیماند هم یکی از هزینه‌هایی است که دولت برای دریافت پول بیشتر از بازرگانان تعیین کرده است اما علت اصلی تعیین ‌این هزینه پشتیبانی از تجارت بین‌المللی است.

از کدام گمرک ها دیماند کشتی دریافت نمیشود؟

در بنادری که دیماند برای کشتی‌ها اخذ نمی‌شود، قطعا به صورت شبانه روزی خدمات به شما ارائه نمی‌دهند. نگران نباشید این وضعیت فقط در تعدادی از اسکله‌ها صورت می‌گیرد که به شرح زیر است:

  • اسکله‌های فولاد خوزستان
  • اسکله فولاد شهید رجایی
  • اسکله پتروشیمی بندر امام (ره)
  • اسکله خارک
  • اسکله عسلویه
  • اسکله کاوه
  • اسکله نکاء
  • اسکله قشم

در مواردی که شناورهای چوبی به اسکله‌هایی مانند بندرباهنر مرتبط هستند، یک انبار به عنوان ملاک برای اخذ دیماند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تعرفه دیماند در گمرک چقدر است؟

در امور بازرگانی فقط دانستن اینکه دیماند گمرک چیست ضرورت ندارد بلکه این اهمیت دارد که قرار است چه تاثیری بر مسیر تجارت ما بگذارد. قطعا مهمترین اثر برای شما بازرگانان عزیز افزایش هزینه‌ای است که دیماند منجر به به آن می‌شود.

هزینه دیماند در هر گمرک متفاوت است اما قرار نیست مبلغ زیادی در ازای آن پرداخت کنید چون فعالیت گمرکی ایران در تمام روزهای هفته و شبانه‌روزی صورت می‌گیرد و فقط تعداد محدودی از افراد یا شرکت‌ها مجبور به پرداخت آن می‌شوند.

هزینه دیماند باید به‌صورت نقدی یا از طریق کارت اعتباری به گمرک پرداخت شود. این هزینه‌ها به صورت کلی بر اساس ساعات مختلف ارائه خدمات تعیین می‌شوند که بدین شکل است:

شرحدر بازه زمانی ۱۵ تا ۱۹در بازه زمانی ۱۹ تا ۷ صبحروزهای تعطیل
کشتی های ایرانی و خارجی۳.۵ دلار۶ دلار۶ دلار

این اطلاعات نشان‌دهنده تعرفه‌های هزینه دیماند در طول روز و در شرایط مختلف است. این تنوع در نرخ هزینه‌ها، اطمینان ایجاد می‌کند که افراد و شرکت‌ها باید بر اساس زمان، شرایط و متناسب با خدمات دریافتی، پرداخت دیماند گمرک را انجام بدهند.

نمونه فرم اخد دیماند

در تصویر زیر، نمونه‌ای از فرم اخذ دیماند برای کالا و کانتینرها در بنادر شمالی و جنوبی را مشاهده می‌فرمایید:

در نهایت شما از این اطلاعات کمک خواهید گرفت تا در انجام بهتر ترتیبات و تشریفات گمرکی، به راحتی و با اطمینان بیشتری عمل کنید. لازم به ذکر است که برای انجام هر یک از امور و تشریفات گمرکی می‌توانید روی کمک ایمن تجارت حساب کنید.

شرکت ایمن تجارت کارامد با ارائه خدمات گمرکی از مراحل ابتدایی تا نهایی، با بهترین قیمت و کیفیت، به شما کمک می‌کند تا به‌طور مطمئن و کارآمد از امور گمرکی خود بگذرید. این شرکت با تعهد به ارائه خدمات بهترین و حرفه‌ای در زمینه ترخیص کالا، مشتاق به همکاری با شما برای راه‌اندازی و گسترش کسب و کار شما در ارتباط با امور گمرکی می‌باشد.

تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۴۰۲
ایمن تجارت را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Leave a Reply