واردات از چین به عنوان یکی از اصلی‌ترین شرکای تجاری کشور، بسیار پرطرفدار و سودآور است. چین با تولیدات انبوه و گسترده، همواره به عنوان یک قطب بزرگ و تاثیرگذار در اقتصاد جهان خود را معرفی نموده است. چین توانسته است با رشد سرسام آور خود تا کنون بیشتر سهم بازارهای تولید محصول در جهان را به خود اختصاص دهد.

علاوه بر این استفاده از نیروی کار ماهر، تکنولوژی‌های پیشرفته و میزان دستمزد پایین کارگران، باعث شده تا تجارت با کشور چین یکی از به صرفه‌ترین گزینه‌های حضور در تجارت بین الملل برای اغلب بازرگانان جهان باشد. به همین دلیل واردات کالا از کشور چین و یا صادرات کالا به این کشور یکی از پر تب و تاب‌ترین و داغ‌ترین زمینه‌های فعالیت بازرگانان ایرانی است. از طرفی با کمرنگ‌تر شدن مراودات تجاری ایران با سایر کشورها، واردات از چین در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری پیدا کرده است، به طوریکه بسیاری از بازرگانان به تجارت با چین ترغیب شده‌اند.

در زمینه واردات از چین و به طور کلی تجارت با این کشور توجه به این نکته الزامی است که هر چند سابقه طولانی مراودات تجاری ایران و چین از زمان مسیر راه ابریشم و تنوع زیاد محصولات در چین، فرصت‌های زیادی را برای واردات کالا برای بازرگانان فراهم نموده است اما تجارت با چین نیاز به دانش کافی داشته که برای افراد تازه کار ممکن است چالش برانگیز باشد.

ما در این مقاله از شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد  به عنوان یکی از بهترین و با سابقه‌ترین ارائه دهندگان خدمات واردات و ترخیص کالا از گمرک قصد داریم به سوالات و چالش‌های حوزه واردات کالا از چین جواب داده و مهم ترین نکاتی که در خصوص واردات از کشور چین و همچنین ترخیص کالا از چین به ایران  را برای شما شرح می دهیم. با ما همراه باشید.

نگاهی به اقتصاد چین در سال 2023 میلادی

با توجه به آمار جهانی اقتصاد چین در سه ماهه اول سال 2023، 4.5 درصد رشد را تجربه کرده است. این میزان رشد بسیار بیشتر از رشد 2.9 درصدی در سه ماهه چهارم سال 2022  و کمی بالاتر از برآوردهای صورت گرفته در ابتدای سال جاری میلادی است. جالب است بدانید در برآورده‌ها حداکثر رشد اقتصادی چین در سه ماه نخست سال 2023 ، 4 درصد تخمین زده شده بود.

این میزان پیشرفت در اقتصاد چین، قوی ترین سرعت توسعه از سه ماهه اول سال 2022 و پس از پایان کرونا و تلاش های پکن برای بهبود اقتصاد خود پس از همه‌گیری بیماری را نشان می‌دهد. تمامی آمار حاکی از روند صعودی اقتصاد چین است. به عنوان مثال رشد خرده فروشی کشور چین در ماه مارس 2023 به بالاترین حد خود در 2 سال گذشته رسید. همچنین میزان تولیدات صنعتی کشور چین در 5 ماه گذشته بیشترین افزایش را تجربه نموده است و نرخ بیکاری به کمترین میزان خود در 7 ماه گذشته رسیده است.

در حوزه صادرات نیز آمارها نشان می‌دهد، از ابتدای سال 2023 میلادی صادرات چین به طور غیر منتظره‌ای افزایش یافته است. موضوعی که به وضوح وجود چین به عنوان دومین اقتصاد برتر جهان را ثابت و اهمیت تجارت با این کشور به ویژه واردات از چین را بیش از پیش نمایان می‌کند. حال که با شرایط فعلی اقتصاد چین و اهمیت واردات کالا از چین بیشتر آشنا شدید، بهتر است وضعیت واردات ایران از چین را مورد بررسی قرار دهیم. همراه ما باشید.

بهترین کالاها برای واردات از چین چه مواردی هستند؟

چگونه از فرصت واردات کالا از چین برای کسب درآمد بیشتر استفاده کنیم؟ به طور کلی واردات بسیاری از کالاها مانند لباس و گوشی همراه فرصت خوبی را به تجار می‌دهد تا در این زمینه بیشتر به فعالیت بپردازند.

با وجود طیف گسترده کالاهای چینی سودآور، هنوز هم مشکلاتی همچون عدم تسلط بر زبان چینی، عدم اطلاع از قوانین و مقررات تجارت، عدم شناسایی دقیق نیازهای وارداتی در کشور و برخی مشکلات و موضوعات دیگر عده‌ای از بازرگانان را با چالش‌های بسیاری در زمینه‌ی ورود کالا از چین روبه‌رو ساخته است.

بنابراین قبل از هر اقدامی باید به شناخت درستی از بازار چین و نیازهای بازار ایران پرداخت و با استراتژی مناسب‌تری به انجام واردات از این کشور اقدام نمود. اینکه چه کالاهایی برای واردات مهم‌ترین هستند؟ یا کالاهای پرطرفدار وارداتی چینی و کالاهای پرطرفدار صادراتی برای کشور چین چه چیزهای را در برمی‌گیرد؟ از جمله نکات و حوزه‌های پر اهمیتی هستند که هر بازرگانی برای افزایش سود خود باید به آن توجه ویژه‌ای داشته‌باشد.

یکی از اولین گام‌ها برای تجارت با هر کشوری از جمله چین اطلاع از فرآیند بازاریابی در صادرات و واردات آن‌ها است. بنابراین اطلاع از مهم ترین کالاهای وارداتی و صادراتی به تجار تازه وارد کمک می‌کند تا با دقت بیشتری نسبت به انجام واردات به کشور اقدام نمایند.

وب‌سایت اتاق بازرگانی تهران می‌تواند منبع خوبی برای لیست واردات و صادرات بین‌المللی محسوب شود. تجار می‌توانند با مراجعه به این وب سایت نسبت به محصولات وارداتی و صادراتی با تقاضای زیاد اطلاعات کافی را به دست آورند.

در این زمینه استفاده از دانش و تجربه متخصصین بسیار تاثیرگذار خواهد بود. شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد با تکیه تجربه و دانش متخصصین خود و سال‌ها فعالیت در حوزه واردات کالا، صادرات و ترخیص کالا، شما را در پروسه تجارت بین‌الملل به ویژه واردات از چین یاری خواهد نمود. شما می‌توانید با متخصصین ایمن تجارت کارآمد در تماس باشید.

بیشترین واردات جزئی از چین شامل چه کالاهایی است؟

بیشترین کالاهای وارداتی جزئی از چین طبق آمار سال‌های اخیر مربوط به قطعات صنعتی و ابزارهای مورد نیاز کارخانجات و صنایع بزرگ است. این کالاها به بخش صنایع مربوط بوده، که مواد اولیه مورد نیاز صنایع و کارخانجات و کالاهای واسطه‌ای برای ساخت محصول و ماشین آلات را شامل می‌شوند.

کالاهای جزئی دیگر که بیشتر جنبه پوشش برخی نیازهای خاص مصرف کنندگان ایرانی به حساب می آیند،  کالاهایی همچون

  • رایانه و لب تاب
  • تجهیزات پخش صوتی و تصویری و لوازم جانبی پخش (مانند تلویزیون، اسپیکر و …)
  • مدارهای مجتمع، ترانزیستورها، پردازنده‌ها و بردهای الکترونیکی
  • قطعات ماشین‌های اداری (پرینتر، اسکنر، چاپگر و …)
  • انواع مبلمان، تجهیزات چوبی، صندلی و نیمکت
  • انواع لباس و منسوجات
  • انواع کیف، کفش و چمدان (کفش چرم و ورزشی)
  • خودرو و قطعات آن
  • انواع کابل، لامپ و سیم لوازم برقی
  • انواع لوازم خانگی بزرگ و کوچک
  • انواع محصولات پلاستیکی
  • انواع کنسول‌ها و بازی‌های ویدئویی

موارد بالا برخی از مهم‌ترین و سودآورترین کالا در واردات از چین هستند. مطمئنا به لیست فوق می‌توان موارد متعدد دیگری را اضافه نمود، اما این لیست براساس ارزش دلاری کالاها در سال‌های اخیر ارائه شده است.  لطفا به این موضوع توجه فرمایید که با توجه به قوانین و ممنوعیت‌های وارداتی کالا و ممنوعیت برخی از کالاهای بالا لطفا قبل از انتخاب کالا جهت واردات آخریت لیست کالاهای ممنوعه وارداتی را مطالعه و یا با کارشناسان شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد مشورت نمایید.

بررسی آمار وضعیت واردات از چین، تراز تجاری ایران و چین چگونه است؟

ایران چقدر در تجارت با چین موفق ظاهر شده است؟ شاید این مهم‌ترین سوال برای اقتصاد دانان و مسئولین کشور باشد در زمینه تجارت بین‌ بین‌الملل با چین باشد. آمارهای چند سال اخیر (از سال 98 تاکنون) نشان می‌دهد که کشور چین دارای رتبه برتر تجارت با ایران نسبت به سایر کشورها است. به طوریکه در سال 2022 میزان تجارت ایران و چین به رقم 15 میلیارد و 795 میلیون دلار رسید.

این رقم در مقایسه با تجارت 14 میلیارد و 760 میلیون دلاری سال 2021، رشد 7 درصدی تجارت بین الملل ایران و چین را نشان می‌دهد. جالب است بدانید در 5 ماهه نخست سال جاری میلادی نیز میزان تجرات ایران و چین به 6.5 میلیارد دلار رسیده است و پیش‌بینی می‌شود، در پایان سال با رشد کلی ارزش تجارت با چین نسبت به سال گذشته مواجه خواهیم شد.

همانطور که می‌دانید کشور چین به عنوان شریک تجاری ایران یکی از مهم‌ترین مقاصد صادراتی کشور به شمار می‌رود. اما میزان صادرات ایران به چین در سال 2022 چقدر است؟ طبق آماری که گمرک چین منتشر نموده است، میزان صادرات کالا از ایران به چین در سال 2022 حدود 6.35 میلیارد دلار بوده است. در این میان محصولات شیمیایی و فراورده‌های پتروشیمی بیشترین سهم صادرات به کشور چین را به خود اختصاص داده‌اند.

در مقابل واردات از چین در سال 2022 ، 9.44 میلیارد دلار برآورد شده است. این رقم رشد 1.5 درصدی واردات کالا از چین نسبت به سال 2021 را نشان می‌دهد. با توجه به این آمار، میزان تراز تجاری ایران و چین بیش از 3 میلیارد دلار به نفع طرف چینی بوده است. موضوعی که نشان دهنده موفقیت بیشتر واردات از چین نسبت به صادرات کالا به چین است.

بهتر است بدانید در زمینه واردات پس از چین، کشورهای امارات متحده عربی، ترکیه، آلمان و کره جنوبی در رتبه‌های بعدی تجارت با ایران هستند. در بحث صادرات نیز، سال‌های اخیر بعد از عراق و امارات متحده عربی کشور چین سومین رتبه را دارد.

با توجه به این آمارها می‌توان گفت که کشور چین وضعیت مناسب و بهتری را در مورد صادرات به ایران داشته، و حجم بالای تجارت با این کشور باعث شده تا بسیاری از بازرگانان کشور نیز به فکر تجارت و واردات کالا از چین به ایران باشند.

حداقل سرمایه برای واردات از چین

برآورد حداقل سرمایه مورد نیاز برای واردات کالا از چین به موارد زیادی بستگی دارد. از جمله این موارد می‌توان به میزان، حجم و نوع کالا، چگونگی حمل و نقل محموله و سایر موارد که برای ورود کالا از چین و هر کشوری می‌تواند در تعیین دقیق یا تخمین هزینه نهایی و سرمایه مورد نیاز تاثیر بگذارد.

بنابراین اغلب نمی‌توان سرمایه مشخص و محدود را برای این کار معین نمود. با این‌حال با وجود اینکه انواع مختلفی از کالاها از کشور چین می‌تواند وارد ایران شود، بنابراین حداقل سرمایه تا حد زیادی به نوع کالاهای وارداتی و میزان نیاز به واردات آن‌ها در کشور بستگی دارد. این دو عامل بیشتر از همه موارد، علاوه بر سرمایه اولیه می‌تواند هزینه‌های واردات کالا از چین را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

هزینه واردات کالا از چین به ایران

هر کالای وارداتی از هر کشوری محتمل پرداخت هزینه‌هایی است. در مورد ورود کالاهای وارداتی از چین نیز این قاعده وجود دارد و برخی هزینه‌های وارداتی می‌تواند با توجه به موارد مختلف متغیر باشد. اما به طور کلی چه عواملی بر هزینه  واردات و صادرات موثر هستند؟

برخی عوامل موثر بر هزینه صادرات:

  • نیاز به انبارداری یا تست آزمایشگاهی کالا
  • چگونگی وارد کردن کالا
  • انتخاب سیستم حمل و نقل

برخی عوامل موثر بر هزینه‌های واردات کالا:

  • قیمت کالای خریداری شده در مبدا
  • هزینه بازرسی کالا
  • هزینه‌های گمرکی
  • ثبت سفارش و تخصیص ارز
  • حمل و نقل
  • هزینه‌های انبارداری
  • ترخیص کالا
  • بیمه

البته این هزینه شامل تخفیفات و معافیت‌هایی نیز بوده که می‌توان با استفاده از مشاوره صحیح و به موقع هزینه‌های واردات و صادرات را تا حد قابل توجهی کاهش داد. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد تماس بگیرید.

کدام کالاهای وارداتی از چین پرسود هستند؟

ورود کالا بستگی به نوع نیاز وارد کننده و قصد و نیت او دارد. بدین معنی که اگر شخصی تولید کننده است،  شاید برای تامین بخشی از مواد اولیه تولید خود  نیاز دارد تا برخی از کالاها را از چین وارد کرده، یا صرفا برای تامین نیاز بازار و تجارت کالایی را از چین وارد می‌کند. چنانچه این نیت و اهداف برای وارد کننده مشخص شود، می‌تواند با در نظر گرفتن هزینه‌ها و نوع کالای مورد نیاز سود خوبی را از کالای وارداتی داشته باشد.

به طور کلی دو گروه عمده از کالاهای وارداتی از چین را بخش‌های صنعتی و مصرفی در بر می‌گیرند. کالاهای صنعتی وارداتی اغلب برای تکمیل فرآیند ساخت یک کالای دیگر مورد نیاز بوده و به عنوان کالای تخصصی شناخته می‌شوند. گروه کالاهای مصرفی نیز لوازم و مواد مصرفی شهروندان را تامین می‌کنند.

بهترین راه های واردات از چین به ایران (H2)

با اینکه ایران دارای گمرکات، بنادر و فرودگاه‌های مختلفی است، اما بیشتر واردات کالا از کشورهای شرق آسیا بالاخص کشور چین از طریق گمرک منطقه شهید رجایی انجام می‌شود.

همچنین برای تجارت با چین می‌توان از طریق گمرکات و راه‌های هوایی، دریایی و زمینی اقدام کرد. البته انتخاب هر کدام از راه‌ها بستگی به نوع کالا و هزینه‌های حمل آن دارد. به عنوان مثال مواد غذایی به دلیل محدودیت زمان‌بندی استفاده، باید سریع‌تر وارد کشور شوند.

با این توضیح بهترین روش های واردات کالا از چین گمرکات بندر امام خمینی، منطقه آزاد تجاری چابهار، منطقه ویژه بوشهر، غرب تهران، گمرک ویژه شهید رجائی، فرودگاه امام خمینی و منطقه ویژه تجاری بم می‌باشند. اگر قصد واردات و ترخیص کالا از هریک  از گمرکات کشور را دارید، کافی است با شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد تماس بگیرید. متخصصین ما با بررسی و آنالیز دقیق قوانین و مقررات روز و زمینه فعالیت شما و کالاهای مورد نظر، بهترین مسیر را برای شما تعیین می‌کند.

نحوه ترخیص کالا از چین به ایران

برای ترخیص کالاها باید مدارکی از قبیل بارنامه، پرفورما، پکینگ لیست، گواهی مبدا و … در اختیار کارشناسان گمرک قرار بگیرد. کارت بازرگانی که به منظور صحت و سلامت کالاها صادر می شود، از موارد ضروری برای ترخیص کالا از چین است. این کارت برای کالاهایی که منافاتی با فرهنگ عمومی کشور ندارد، صادر می‌شود. برای کسب اطلاعات دقیق و کامل در خصوص فرایند ترخیص کالا و خدمات شرکت ایمن تجارت کارآمد در این حوزه به مقاله مراحل ترخیص کالا مراجعه فرمایید.

واردات کالا از چین از طریق سایت علی بابا

وب‌سایت علی بابا یکی از معتبرترین سایت‌های جهانی برای داد و ستد و تجارت با چین است. این وب‌سایت با گستردگی بسیار بالای کالاهای خود مرجع تامین کالا برای بسیاری از تجار و بازرگانان است و افراد بسیاری در دنیا از طریق آن با شرکت‌های مطرح ارتباط گرفته و اقدام به واردات می‌کنند.

افراد می‌توانند در این سایت محصولات خود را قرار داده و از طریق بازاریابی بین المللی برای فروش محصولات خود مشتری پیدا کنند. تجارت از طریق سایت علی بابا فوت و فن خاص خود را داشته و کسب دانش کافی در این زمینه برای افراد فعال، اهمیت بالایی دارد. در مقالات آتی به طور کامل در خصوص واردات کالا از چین از طریق سایت علی بابا مطالبی به شما ارائه خواهم داد.

مشاوره واردات از چین

تاجران می‌توانند با واردات کالا از چین سود خوبی را کسب کنند. البته بهره‌گیری از دانش تخصصی را نمی‌توان نادیده گرفت. زیرا دلایلی از جمله پیچیدگی قوانین و مقررات تجاری، تغییر مداوم قوانین، شرایط فرهنگی،  سیاسی و اقتصادی چین نیازمند توانایی و مهارت‌های کافی برای تجارت با این کشور است.

همچنین خود مختار بودن کشور چین باعث شده تا نظام سیاسی و اقتصادی حاکم بر کشور چین با ویژگی ها و اصول حاکم بر سایر کشورهای جهان یکی نباشد. از این رو باید برای تجارت با چین از مشاوره بازرگانی و راهنمایی فعالان در امور واردات و صادرات بهره گرفت.

چندین روش مشاوره برای تجارت با چین وجود دارد. در ادامه به مراکز معتبر برای دریافت مشاوره اشاره می‌کنیم:

  • سفارت ایران در پکن
  • سفارت چین در تهران
  • سرکنسولگری ایران در شانگهای
  • رایزن بازرگانی ایران در شانگهای
  • رایزن بازرگانی ایران در پکن
  • شرکت مشاوره واردات و صادرات
  • سرکنسولگری ایران در گوانجو

با وجود این مراکز و روش‌های متعدد گاهی تجار نیاز به انجام روند واردات در سریع‌ترین زمان را دارند. موسسات و شرکت‌های بازرگانی معتبر نظیر شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد، با ارائه خدمات مشاوره و پیگیری امور اداری، تجار را در این امر یاری می‌کنند.

واردات از چین و دو پرسش مهم دیگر

در این قسمت به طور خلاصه برخی از مهم‌ترین پرسش‌های مطرح شده در خصوص واردات کالا از چین پاسخ داده شده است. از این که همراه ما هستی، سپاسگزاریم.

1. کالاهای قابل ورود از چین کدامند؟

پوشاک، دارو و تجهیزات پزشکی، مینی لودر، لیفتراک های کوچک، ادوات کشاورزی، کیف، کفش، عطر و ادکلن، انواع دستگاه کپی و چاپ، برخی دستگاه های الکترونیکی و دیجیتالی، مواد غذایی و لوازم آرایشی و بهداشتی، وسایل و لوازم دست دوم خریداری شده و …

2. چگونه فرایند ترخیص کالا از چین را با کمترین هزینه انجام دهیم؟

همانطور که پیش‌تر بیان شد، ترخیص کالا از چین تقریبا با هر میزان سرمایه‌ای ممکن است اما ارزان‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه قانونی انتخاب تامین‌کننده مناسب و تسریع فرایند ترخیص و حمل و نقل کالا است.

به همین دلیل ضمن رعایت احتیاط و تحقیقات مناسب در خصوص انتخاب بهترین تامین‌کننده، استفاده از دانش و تجربه شرکت‌های بازرگانی فعال در حوزه ترخیص کالا نیز، در کاهش هزینه‌های ترخیص کالا از چین موثر خواهد بود.  شرکت ایمن تجارت کارآمد بهترین راه را به شما معرفی خواهد کرد. کافیست با ما تماس بگیرید.

علاوه بر خدمات مشاوره بازرگانی و واردات از چین، شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد در زمینه ترخیص کالا، منبع یابی و سورسینگ، بازرسی کالا و حمل و نقل کالا نیز خدمات ارزنده‌ای به شما ارائه می‌نماید.