ترخیص گوشی موبایل از گمرک

در سال‌های اخیر، با تغییرات فراوانی در خصوص قوانین و مقررات واردات تلفن همراه مواجه بوده‌ایم؛ از ممنوعیت مقطعی واردات تا رجیستر تلفن همراه و بسیاری موارد دیگر که فرایند واردات و ترخیص گوشی موبایل را با پیچیدگی‌های فراوانی همراه کرده است. آیا از قوانین واردات و ترخیص تلفن همراه اطلاع دارید؟ از هزینه‌های گمرکی ترخیص موبایل چطور؟ در این مطلب، قصد داریم به بررسی مباحث مربوط به واردات گوشی و ترخیص تلفن همراه از گمرک بپردازیم.

تعرفۀ واردات گوشی

از تعرفۀ گمرک گوشی چه می‌دانید؟ اطلاع داشتن از تعرفۀ واردات گوشی در تعیین هزینۀ ترخیص تلفن همراه از گمرک بسیار تأثیرگذار است. واردات انواع گوشی تلفن همراه مشمول پرداخت هزینه‌های بسیاری است. تعرفۀ واردات گوشی یکی از این موارد است که بسیار مهم و حائز اهمیت است. طبق جدیدترین قوانین واردات تلفن همراه به کشور، برای گوشی‌هایی با قیمت بیشتر از ۶۰۰ دلار، جمع حقوق ورودی ۱۵ درصد ارزش گوشی (۴ درصد حق گمرکی و ۱۱ درصد سود بازرگانی) و برای گوشی‌هایی با قیمت کمتر از ۱۰۰ دلار، جمع حقوق ورودی ۶ درصد ارزش گوشی (۴ درصد حق گمرکی و 2 درصد سود بازرگانی) است.

لازم به ذکر است که این مقادیر برای گوشی‌های وارداتی مسافرتی و یا پستی کمی متفاوت است. به این صورت که حق گمرکی برای واردات مسافرتی و پستی گوشی‌های زیر ۱۰۰ دلار ۱۲ درصد و گوشی‌های بالاتر از ۶۰۰ دلار ۸ درصد تعیین شده است. همچنین، بهتر است بدانید که مالیات بر ارزش افزودۀ واردات گوشی تلفن همراه 9 درصد و مالیات علی‌الحساب آن نیز ۴ درصد درنظر گرفته شده است.

HS کد ترخیص موبایل شمارۀ 85171210 است. همچنین، لازم است بدانید که واردات تبلت با قابلیت نصب سیم‌کارت تحت تعرفۀ 84713040 و 84713090 و موکول به اخذ شناسۀ کالا از سامانۀcid.ntsw.ir  است. ضمناً گوشی‌هایی که همراه مسافران به گمرک اظهار می‌شوند، باید رجیستر شوند و سود بازرگانی دوبرابری برای آن‌ها پرداخت شود.

درخصوص واردات و ترخیص لپ‌تاپ نیز بهتر است بدانید که تعرفۀ گمرکی لپ‌تاپ نیز در ردیف 8471 طبقه‌بندی می‌شود و تعیین ردیف فرعی آن نیاز به مشخصات بیشتر دارد. همچنین، همان‌طور که می‌دانید، کلیۀ تلفن‌های همراه پس از واردات باید رجیستر شوند. جهت انجام رجیستری گوشی باید از طریق سایت همتا اقدام نمایید. اما طرح رجیستر گوشی تلفن همراه چیست و برای آن باید چه مراحلی را طی کنیم؟ در صورت عدم رجیستر گوشی وارداتی، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ هزینۀ رجیستر گوشی وارداتی چگونه محاسبه می‌شود؟

رجیستر گوشی چیست؟

رجیستر موبایل به‌معنای به نام زدن گوشی و ثبت آن در سامانۀ مخابرات کشور برای استفاده از خدمات مخابرات است. برای رجیستر گوشی باید با وارد کردن شمارۀ IEMI و شمارۀ همراه خود در سامانۀ همتا، گوشی خود را ثبت نمایید. این موضوع به کاهش سرقت گوشی تلفن همراه و تخلفات ناشی از آن کمک بسیار زیادی کرده است.

همچنین، به‌طور خلاصه باید بگوییم که در صورت عدم رجیستر تلفن همراه در سامانۀ همتا پس از مدت زمان یک ماه، تلفن شما از شبکه خارج و تا ثبت اطلاعات آن در همتا قادر به استفاده از شبکۀ مخابرات برروی آن نخواهید بود. هزینۀ رجیستر تلفن همراه با توجه به نوع و مدل گوشی متفاوت است. برای اطلاع از هزینۀ دقیق رجیستر گوشی‌های وارداتی خود با متخصصان ما تماس بگیرید. پیش از این، در مقاله‌ای جداگانه درخصوص رجیستر تلفن همراه اطلاعات کاملی به شما ارائه شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را مطالعه نمایید.

واردات آیفون

در سال‌های اخیر و با تصمیم دولت، واردات تلفن همراه آیفون با محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های بسیاری مواجه بوده است. این در حالی است که اخیراً و به نقل از برخی منابع، واردات تلفن همراه آیفون ۱۵ نیز ممنوع شده است. همان‌طور که می‌دانید، در ابتدا واردات آیفون 14 نیز با محدودیت‌های بسیاری مواجه شد و بعدها این محدودیت‌ها برداشته شد. باید ببینیم که این ممنوعیت برای واردات آيفون ۱۵ پابرجا خواهد ماند یا خیر.

چرا در واردات تلفن همراه به اخذ مشاوره از یک شرکت بازرگانی نیاز دارید؟

همان‌طور که گفته شد، در سال‌های اخیر قوانین و مقررات گمرکی درخصوص واردات تلفن همراه با تغییرات بسیاری همراه شده است. به همین دلیل، آگاهی از جدیدترین قوانین و مقررات گمرکی، تشریفات گمرکی و تعرفه‌ها و هزینه‌های روز واردات تلفن همراه می‌تواند تأثیر مستقیمی بر افزایش سودآوری شما از واردات تلفن همراه داشته باشد. اما اخذ مشاورۀ بازرگانی چه کمکی به شما می‌کند؟

  • منبع‌یابی و ارتباط مستقیم با تأمین‌کنندۀ گوشی؛
  • کمک در مذاکرات بین‌المللی و عقد قراردادهای تجاری؛
  • ثبات در تجارت و واردات مستمر و به‌روز مدل‌های معتبر؛
  • تسریع فرایند ترخیص کالا از گمرک؛
  • کاهش خطرات و جلوگیری از بروز جریمۀ مالی حاصل از عدم آگاهی نسبت به قوانین؛
  • کاهش هزینه‌های واردات، شامل هزینه‌های لجستیک، تأمین کالا و ترخیص کالا از گمرک؛
  • نظارت بر نگهداری و بازرسی کالا در گمرک؛
  • آشنایی با قوانین بین‌المللی و اینکوترمزهای تجارت جهانی؛
  • ثبت سفارش و اخذ مجوزات قانونی.

مجوزهای موردنیاز برای واردات تلفن همراه

واردات تلفن همراه و ترخیص آن از گمرک مانند تمامی کالاها و محصولات وارداتی دیگر نیازمند طی کردن برخی مراحل مشخص و ارائۀ مجوزهای موردنیاز است. درواقع، طبق قانون گمرک کشور، واردات دستگاه‌های سیم‌کارت‌خور بدون اخذ و ارائۀ مجوزهای زیر، امکان‌پذیر نیست. مدارک موردنیاز برای آزادسازی تلفن همراه از گمرک، به شرح زیر است:

  • کارت بازرگانی معتبر برای واردات کالا؛
  • مدارک مرتبط با ثبت سفارش کالا؛
  • اظهارنامۀ الکترونیکی گمرکی کالا؛
  • تأییدیۀ نهایی سامانۀ ای‌پی‌ال جهت ترخیص کالا؛
  • مجوز و استانداردهای سازمان ارتباطات رادیویی.

خدمات شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد در زمینۀ واردات و ترخیص تلفن همراه

شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد با بیش از 20 سال تجربه در زمینۀ واردات و ترخیص کالا از گمرک، خدمات بسیار خوبی درخصوص واردات و ترخیص تلفن همراه از گمرک به شما تجار و بازرگانان گرامی ارائه می‌کند. برخی از مهم‌ترین خدمات ایمن تجارت کارآمد در زمینۀ واردات و ترخیص تلفن همراه به‌صورت زیر قابل بررسی است:

  1. منبع‌یابی و سورسینگ؛
  2. واردات انواع تلفن همراه؛
  3. انجام تمامی امور مالی، از قبیل امور بانکی، تخصیص ارز و حواله؛
  4. ثبت سفارش تلفن همراه؛
  5. اخذ مجوزها و استانداردهای لازم از مخابرات و دیگر سازمان‌های مربوطه؛
  6. واردات گوشی از دبی و چین؛
  7. حمل بین‌المللی کالا و ترانزیت داخلی؛
  8. ترخیص تلفن همراه از گمرک و انجام تشریفات گمرکی؛
  9. رجیستر گوشی؛
  10. مشاورۀ بازرگانی.

برای کسب اطلاعات بیشتر، با متخصصان ما در شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد تماس بگیرید. متخصصان ما در کمترین زمان ممکن پاسخگوی شما خواهند بود.

تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۴۰۲
ایمن تجارت را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Leave a Reply