ثبت IEMI تلفن همراه

حتی اگر قصد خرید تلفن همراه را نداشته باشید، حتماً تاکنون اصطلاح «رجیستر گوشی» به گوشتان خورده است. موضوعی که این روزها به اصلی‌ترین دغدغۀ خریداران تلفن همراه، به‌ویژه علاقه‌مندان به موبایل‌های اپل، تبدیل شده است. اما قانون رجیستر گوشی از چه زمانی تصویب شد؟ هدف از اجرایی شدن فعال‌سازی تلفن همراه چیست؟ در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درخصوص این موارد و نحوۀ ثبت IEMI جهت فعال‌سازی تلفن همراه به شما ارائه نماییم. پس همراه ما باشید.

نگاهی به طرح رجیستر گوشی

همان‌طور که ممکن است اطلاع داشته باشید، طرح رجیستر تلفن‌های همراه برای اولین بار در سال 1385 کلید خورد. درواقع در این سال قانون ثبت تجهیزات دارای سیم‌کارت در کشور اجرا شد. طبق این قانون، اطلاعات تمامی دستگاه‌هایی که از سیم‌کارت پشتیبانی می‌کردند، باید به‌صورت دقیق به ثبت می‌رسید.

تجربه‌ای که با توجه به نبود زیرساخت‌های کافی و ناقص بودن طرح، به‌طور کامل با شکست مواجه شد. به‌طوری که این طرح در سال 1386 لغو شد. 10 سال بعد در پاییز 1396 و با تلاش سازمان‌ها و ارگان‌های کشور و به‌منظور جلوگیری از قاچاق و واردات غیرقانونی تلفن همراه به کشور، این قانون دوباره اجرایی شد.

با اجرایی شدن این طرح، دولت توانست تا حدودی نوسانات و نابه‌سامانی‌های بازار تلفن همراه را مدیریت کند. اما این طرح به چه موضوعی اشاره دارد؟ در پاسخ باید گفت که طبق این طرح و به‌طور خلاصه، فقط دستگاه‌های تلفن همراهی که از طریق گمرک وارد کشور شده‌اند، ثبت و فعال خواهند شد.

نقاط ضعف طرح رجیستر گوشی اولیه

شاید برای شما هم سؤال باشد که منظور از کمبود زیرساخت و وجود نقص در طرح اولیه چیست؟ و چرا این طرح با مشکل مواجه و تعلیق شد؟ در پاسخ باید بگوییم که پس از اجرایی شدن طرح رجیستر گوشی در سال 1385، عده‌ای با استفاده از امکان جعل و تغییر IEMI گوشی‌های قاچاق، این دستگاه‌ها را به‌عنوان یک گوشی مجاز وارداتی به فروش می‌رساندند و به این ترتیب قانون را به‌راحتی دور می‌زدند.

علاوه‌بر فراهم شدن شرایط برای ادامۀ روند قاچاق، این موضوع امکان خرید و فروش گوشی‌های سرقتی را هم افزایش ‌داد. به همین دلیل، قانون رجیستر تلفن همراه در سال 86 تعلیق و مورد بازبینی قرار گرفت.

همتا: سامانۀ هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی

پس از کش‌و‌قوس‌‌های فراوان، در نهایت در سال 1397 سامانه‌ای با همکاری ارگان‌دولتی ذی‌ربط، نظیر وزارت صمت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گمرک و اپراتورهای مخابراتی کشور راه‌اندازی شد. با اجرای این طرح، تمامی خریداران تلفن همراه برای استفاده از خدمات شبکه‌های مخابراتی کشور موظف شدند که پس از خرید، اطلاعات تلفن همراه خود را در این سامانه ثبت کنند.

روش‌های استعلام کد IEMI تلفن همراه

پیش از بررسی روش‌های ثبت کد IEMI و رجیستر گوشی همراه در سامانۀ همتا، بهتر است بدانید که چطور می‌توانید به کد IEMI دسترسی داشته باشید. همان‌طور که می‌دانید، کد IEMI یک شمارۀ 15رقمی است که به‌صورت اختصاصی برای هر دستگاه تلفن همراه تولید و استفاده می‌شود. این کد مثل کد ملی یک شناسۀ کاملاً اختصاصی است. بهتر است بدانید که هر تلفن همراه به تعداد سیم‌کارت خود کد IEMI مجزا دارد. برای دسترسی به International Mobile Equipment Identity یا همان کد IEMI گوشی تلفن همراه، چندین روش وجود دارد:

  1. استفاده از کد IEMI درج‌شده برروی بسته‌بندی گوشی؛
  2. استعلام کد IEMI با شماره‌گیری کد دستوری #06#* (این روش در تمام گوشی‌های همراه قابل انجام است)؛
  3. مشاهدۀ کد IEMI با مراجعه بهSetting  تلفن همراه:

در گوشی‌های هوشمند سامسونگ، به قسمت About Phone یا دربارۀ گوشی مراجعه کنید. در این صفحه در بخش phone identitiy می‌توانید کد IEMI تلفن همراه خود را مشاهده کنید.

اگر تلفن همراه شما از برند شیائومی است، گزینۀ About Phone را انتخاب کنید. سپس گزینۀ Details Info And Specs را انتخاب کرده و از قسمتStatus  کد IEMI تلفن همراه خود را مشاهده نمایید.

اگر گوشی هوشمند شما آیفون است، به بخش General مراجعه کنید. در این بخش گزینۀAbout  را انتخاب نمایید و در صفحۀ پیش‌رو، کد IEMI دستگاه خود را مشاهده نمایید.

روش‌های ثبت IEMI تلفن همراه در سامانۀ همتا

فعال‌سازی تلفن همراه در سامانۀ همتا بسیار ساده است. پس از به‌دست آوردن کد IEMI تلفن همراه با چند گام ساده می‌توانید دستگاه خود را در سامانۀ همتا ثبت و از خدمات شبکه‌های مخابراتی کشور استفاده نمایید. با بررسی روش‌های ثبت IEMI تلفن همراه در سامانۀ همتا، همراه ما باشید. برای این کار سه روش وجود دارد که با هم بررسی می‌کنیم.

از طریق کد دستوری USSD

با شماره‌گیری کد دستوری # 7777* وارد سامانۀ همتا شوید. پس از ورود با صفحه‌ای مشابه تصویر زیر مواجه می‌شوید. همان‌طور که می‌بینید، گزینه‌های مختلفی با شماره‌های صفر تا 5 قابل انتخاب است. با شماره‌گیری صفر به راهنمای سامانه دسترسی پیدا خواهید کرد. با وارد کردن عدد یک می‌توانید از اصالت دستگاه تلفن همراه خود مطمئن شوید.

برای ثبت کد IEMI در سامانه باید عدد ۲ را انتخاب کنید. پس از وارد کردن کد شناسۀ IEMI (در دستگاه‌های دوسیم‌کارته، پس از وارد کردن IEMI1، سامانه به‌صورت خودکار IEMI2 را نیز از شما می‌خواهد) باید شمارۀ سیم‌کارتی را که می‌خواهید دستگاه برای آن ثبت شود، در کادر نمایش‌داده‌شده وارد کنید (سامانه به‌صورت خودکار شمارۀ سیم‌کارت موجود را تشخیص می‌دهد و شما با انتخاب عدد کنار شمارۀ تلفن همراه، می‌توانید فرایند را ادامه دهید).

بعد از وارد کردن شمارۀ همراه، برای تأیید آن باید عدد 1 را وارد نمایید. در مرحلۀ بعد، باید یک کد اختصاصی شش‌رقمی را که برروی جعبۀ تلفن همراه درج شده و یا در قالب یک کارت در جعبه قرار داده شده است، وارد نمایید. در نهایت، با ارسال عدد 1 و تأیید نهایی فرایند، پیامکی مبنی بر ثبت تلفن همراه و پایان عملیات رجیستر گوشی برای شما ارسال می‌شود.

همچنین، در منوی اولیه و با شماره‌گیری عدد ۳ می‌توانید نسبت به انتقال مالکیت دستگاه اقدام نمایید (این مورد درحین خرید تلفن همراه دست‌دوم کاربرد دارد). گزینۀ 4 به شما امکان افزودن دستگاه به یک شماره را می‌دهد و گزینۀ ۵ نیز امکان نصب نرم‌افزار را برای شما فراهم می‌کند.

از طریق نرم‌افزار

شما می‌توانید نرم‌افزار سامانۀ همتا را از بازار یا مایک دانلود نمایید و یا با شماره‌گیری کد # 7777* و انتخاب گزینۀ ۵، آن را نصب نمایید. پس از ورود به نرم‌افزار و با وارد کردن کد ملی و یا شمارۀ موبایل، حساب کاربری خود را راه‌اندازی نمایید.

در صفحۀ اصلی نرم‌افزار با انتخاب گزینۀ فعال‌سازی می‌توانید فرایند فعال‌سازی تلفن همراه را آغاز نمایید. پس از انتخاب این گزینه، با صفحۀ زیر مواجه می‌شوید. در این بخش با وارد کردن اطلاعات درخواستی، شامل شمارۀ تلفن همراه خریدار، تکرار شمارۀ تلفن همراه خریدار، شناسۀ دستگاه (IEMI) و کد فعال‌سازی، به‌راحتی می‌توانید تلفن همراه خود را رجیستر کنید.

از طریق سایت

سومین و آخرین روش رجیستر گوشی از طریق سایت رسمی سامانۀ همتا است. برای این کار پس از ورود به سامانۀ همتا با صفحۀ زیر مواجه می‌شوید. در این صفحه گزینۀ فعال‌سازی را انتخاب نمایید. در صفحۀ بعد اطلاعات موردنظر را وارد کرده و برروی گزینۀ فعال‌سازی کلیک کنید. به همین راحتی فرایند ثبت تلفن همراه شما به پایان می‌رسد.

شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد

از این‌که تا پایان مقاله همراه ما بودید، بسیار سپاسگزاریم و امیدواریم که مطالب این مقاله مورد رضایت شما قرار گرفته باشد. شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد یکی از باسابقه‌ترین شرکت‌های فعال در حوزۀ بازرگانی و تجارت بین‌الملل است که خدمات ویژه‌ای برای تجار و بازرگانان گرامی فراهم نموده است. ترخیص کالا یکی از مهم‌ترین خدمات ایمن تجارت کارآمد است. علاوه‌بر این، مشاورۀ بازرگانی، انجام امور گمرکی،‌ منبع‌یابی و سورسینگ و حمل‌ونقل بین‌المللی از دیگر خدماتی است که متخصصان ما با افتخار به شما تجار و بازرگانان گرامی ارائه خواهند داد.

سؤالات متداول

u003cstrongu003eدر صورت رجیستر نکردن تلفن همراه چه مشکلی رخ خواهد داد؟u003c/strongu003e

اگر نسبت به فعال‌سازی تلفن همراه خود اقدام نکنید، یک ماه بعد از استفاده از سیم‌کارت، تلفن همراه شما دیگر قابلیت استفاده از شبکۀ مخابراتی کشور و اتصال به اپراتورهای تلفن همراه را نخواهد داشت.

u003cstrongu003eبرای فعال‌سازی گوشی‌‌های وارداتی مسافرتی باید چکار کنیم؟u003c/strongu003e

باید با مراجعه به ادارۀ گمرک و یا سامانۀ همتا، در این خصوص اقدام نمایید.

u003cstrongu003eخرید تلفن همراه دست‌دوم نیز به فعال‌سازی احتیاج دارد؟u003c/strongu003e

بله. درواقع باید فرایند انتقال مالکیت تلفن همراه را انجام دهید تا گوشی با شمارۀ شما در شبکۀ مخابرات ثبت شود. این به‌معنای مالکیت شما است.

نوشته های مرتبط
هزینه گمرکی چیست؟
هزینه گمرکی چیست؟

هزینه های گمرکی وجوهی هستند که جهت بعضی از خدمات گمرکی مثل تخلیه ، بارگیری یا باربری ، صفافی یا مشاهده بیشتر

استاندارد اجباری چیست و چرا وجود دارد؟ راهنمای کامل

در دنیای تجارت امروز، صادرات و واردات کالا نقشی حیاتی در رونق اقتصادی ایفا می‌کند. در این میان، کیفیت و مشاهده بیشتر

اخذ پروفرمای مواد شیمیایی

یکی از بیشترین محصولات و کالاهای وارداتی به ایران مواد شیمیایی هستند. مواد شیمیایی به دلیل کاربردهای گوناگون در تولید مشاهده بیشتر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
پیمایش به بالا